2024. 10. 25. péntek

Blanka, Bianka
1 EUR 405 HUF
1 GBP 485 HUF
Kezdőlap » Hírek » Hírek » Világhírű szakemberek segítik a magyar szőlészeket, borászokat

Világhírű szakemberek segítik a magyar szőlészeket, borászokat

Tudósokat, diákokat, oktatókat is várnak Tokaj-Hegyalján a háromnapos Tokaj Wine Congress rendezvényére. Tizennégy ország borászati szakembereinek tudományos találkozóját rendezik Tokaj-Hegyalján október 27-től 30-ig. A Tokaj Wine Congress rendezvényén világhírű szakemberek forradalmi tudást adnak át az érdeklődőknek. Olyat, amely holisztikus szemszögből korszerű, hasznos és könnyen átültethető a gyakorlatba, és platformot teremt Tokaj egyedülálló szőlészeti és borászati ​​hagyományaihoz.

A Tokaji Egyetem és a Debreceni Egyetem eseményén nemcsak előadásokkal, hanem tudományos és kulturális kirándulással várják a résztvevőket. A cél, hogy a résztvevők számára naprakész ismereteket kapjanak a szőlészet és borászat legújabb trendjeiről és eredményeiről, amelyek gyakorlati alkalmazása hozzájárulhat a szektor fenntarthatóságához és versenyképességéhez.

Közösen keresik a megoldást

„Fontosnak tartjuk, hogy a kongresszuson olyan innovatív megoldásokról essen szó, amelyek választ adnak a szőlészetben és borászatban folyamatosan felmerülő kérdésekre. Sok probléma globális jelentőségű, melyekre a külföldi kollégákkal közösen keressük a megoldást” – fogalmazott Prof. Dr. Kéri Szabolcs, a Tokaj-Hegyalja Egyetem rektora. A kongresszus hat tematikus szekcióban tárgyalja a szőlészet és borászat aktuális kérdéseit. A környezeti és gazdasági fenntarthatóság, a hatékonyság javítása, a klímaváltozáshoz való alkalmazkodás valamint a digitalizáció és robotika alkalmazhatósága a munkafolyamatokban kiemelt témaként szerepel a programban. A borászat területén a természetes édes borok készítésének új kutatási eredményei mellett szó lesz a buborékos italok, a gyöngyöző és habzó borok valamint a pezsgőkészítés legfrissebb fejlesztési irányairól is.

Mire jó a törköly és a szőlőmag?

Emellett külön szekció foglalkozik majd a bor és az egészség kapcsolatával. De fontos téma lesz, hogy a melléktermékek – például a törköly és a szőlőmag – hogyan hasznosíthatók az egészségmegőrzésben. A kongresszus nemcsak a szakemberek számára nyitott, a nagyközönség is betekinthet a világ egyik legismertebb borvidékének mindennapjaiba is. A rendezvény egybeesik a szüreti időszakkal. Így különleges lehetőséget kínál arra, hogy az érdeklődők megismerjék ezt a munkafolyamatot is, valamint borkóstolókon, programokon vegyenek részt.  A tizennégy országból érkező nemzetközi szakértők között olyan elismert intézmények képviselői is jelen lesznek mint a bordeaux-i egyetem, érkeznek kutatók többek között Spanyolországból és Dél-Afrikából is.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

Bizalmi válság Gödöllőn
Túlzottan frissek még az események ahhoz, hogy állást lehessen az ügyben foglalni, vagy a lehetséges következményeket latolgatni. A lakosság véleménye…

További cikkek

Bizalmi válság Gödöllőn
Túlzottan frissek még az események ahhoz, hogy állást lehessen az ügyben foglalni, vagy a lehetséges következményeket latolgatni. A lakosság véleménye…

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp