2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Változtak a csekkbefizetéssel kapcsolatos szabályok
Változtak a csekkbefizetéssel kapcsolatos szabályok

Változtak a csekkbefizetéssel kapcsolatos szabályok

Változtak a csekkbefizetéssel kapcsolatos szabályokA sárga csekken feltüntetett fizetési határidő lejárata előtt legalább két nappal korábban érdemes befizetni a pénzt a postán, miután májusban változtak a csekkbefizetéssel kapcsolatos szabályok – hívja fel a figyelmet az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület. A civil fogyasztóvédelmi szervezet emlékeztet arra, hogy a 2010. április 30-áig érvényes szabályok szerint a befizetést igazoló postai bélyegzőn szereplő dátum jelentette a teljesítés időpontját. A 2010. május 1-jétől érvényes előírások szerint a befizetés azon a napon teljesül, amikor a pénz a kedvezményezett, azaz a szolgáltató számláján megjelenik. A posta részére a jogszabály maximum két napot engedélyez a befizetett összeg címzetthez történő átutalására.

Az OFE azt kéri a szolgáltatóktól, hogy tanúsítsanak fogyasztóbarát magatartást, a számlákon, a kísérő számlalevelekben szembetűnő módon hívják fel a figyelmet a változásra, és adjanak türelmi időt a változás megszokásához.

A fogyasztóvédők szerint fogyasztóbarát megoldás lenne, ha a csekkeken a befizetés határnapját tüntetnék fel, nem pedig a pénz beérkezésének határidejét.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek