2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Új vidámpark épülhet a budapesti Duna-parton

Új vidámpark épülhet a budapesti Duna-parton

Új, minden igényt kielégítő, a legmodernebb eszközökkel és játékokkal felszerelt vidámpark épülhet a Duna partján. A régi Vidámparkot a tervek szerint november elején zárják be, és területe beolvad az Állatkertbe.

A Fővárosi Közgyűlés a jövő hét szerdán dönt a régi Vidámpark bezárásáról. A szórakoztató intézmény sajnos évről évre veszteséget termelt, és a fejlesztések helyett a meglévő eszközparkját sem tudta teljes egészében működtetni.

Míg az Állatkert sorra nyerte el a sikeres uniós pályázatokat, és a fővárostól is számottevő támogatást kapott. Így tudott fejleszteni, és a sikeres fejlesztések nyomán évente egymillió látogatót becsábítani. A tervek szerint a Vidámpark területe teljes egészében beolvad az Állatkertbe.

A Wing Zrt. az ország egyik vezető ingatlanvállalkozása, azon dolgozik, hogy a IX. kerületben közvetlen a Duna-parton egy korszerű, színvonalas vidámparkot hozzon létre, a Dunát mint lehetőséget is kihasználva, áll a cég lapunknak küldött közleményében.

A Duna Passage nevű projektjének a területén, a Lágymányosi-hídtól délre 14,5 hektár áll rendelkezésre, két oldalról is víz által körbevett területen. A terület ellátott tömegközlekedési kapcsolattal, közvetlenül a hév mellett helyezkedik el és hajó csatlakozás is van. Autóval kiválóan megközelíthető Budapestről és vidékről egyaránt.

A cél egy olyan szabadidős és rekreációs témapark létrehozása, ami a budapestiek, a vidékiek és a külföldiek számára is vonzó desztináció. A szórakoztató attrakciók mellett vendéglátó egységek, szálloda és konferencia létesítmények, nemzetközi hajókikötő létrehozására nyílna lehetőség, és egy gazdaságos, egész évben működő korszerű parkról lenne szó, ami gazdagítja Budapest szabadidős és turisztikai kínálatát. A Wing Zrt. már felvette a kapcsolatot a főváros vezetésével és jelenleg is dolgozik a finanszírozási lehetőségek és a támogatás megszervezésén. Az átfutási idő a nyitásig, várhatóan 2-3 év.

A Wing Zrt. tervezte és fejlesztette az Európa legjobb középületének választott, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) budapesti székházát. A díjat múlt hétfőn vette át Londonban a cég képviselője. Miután a Finta Stúdió építészei által tervezett székház és gyártóbázis Magyarország legjobb középülete lett és a European Property Awards versenyében is győzött, indulhat a világ legjobb középülete címért – közölte az ingatlanfejlesztő társaság.

Mint arról beszámoltunk, a Duna, a Soroksár-Duna és a Csepeli Hév által által bezárt 15 hektáros telken 2011-ben kezdődött volna egy ezer lakásos új városrész építése. Ezt 2010 nyarán jelentette be Noah M. Steinberg, a Wing Zrt. elnök-vezérigazgatója. A területre 2021-ig összesen ezer lakást, és 136 ezer négyzetméternyi irodát építettek volna, de úgy tűnik, az idő átírta az elképzeléseket.

 

szerző: mti/index/richpoi.com

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…