2024. 05. 14. kedd

Bonifác
1 EUR 387 HUF
1 GBP 450 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Új határátkelő utak épülnek Magyarország és Szlovákia között

Új határátkelő utak épülnek Magyarország és Szlovákia között

Új határátkelő utak építéséről szóló együttműködési megállapodást írt alá csütörtökön Orbán Viktor magyar és Robert Fico szlovák miniszterelnök a Pest megyei Szadán. Az aláírás alkalmából Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára hangsúlyozta: Magyarország és Szlovákia történelmének legnagyobb közös fejlesztési programjáról van szó. Tájékoztatása szerint ennek során 11 új határátkelő utat, 7 Ipoly- és egy Ronyva-hidat építenek, valamint két új kompkapcsolatot is kialakítanak, így 2020-ra megduplázzák az átkelési lehetőségeket a két ország határán.

 Ma a magyar-szlovák határon átlagosan húsz kilométerenként lehet átkelni, míg például Franciaország és Belgium között ez mindössze másfél kilométer – magyarázta az államtitkár, felhívva a figyelmet arra, hogy a 646 kilométeres magyar-szlovák határszakasz az egyik leghosszabb Európában, így a határok ritka átjárhatóságából adódó versenyhátrány leküzdése kiemelt fontosságú.

 

(MTI)

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

DRESSZKÓD: ART DECO
Divat és életmód az 1920-30-as évekből Új fejezetéhez érkezett az Iparművészeti Múzeum legnépszerűbb kiállítás-sorozata, a Dresszkód. Éppen csak sz…