2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • További tudnivalók az SZJA 1%-kal kapcsolatosan

További tudnivalók az SZJA 1%-kal kapcsolatosan

Ismételt figyelemfelhívás a személyi jövedelemadó 1%-os felajánlásához kapcsolódó kedvezményezetti feltételek igazolásáról, az ehhez szükséges 1237A adatlap benyújtásának módjáról és határidejéről. A civil kedvezményezetteket az állami adóhatóság 2012. szeptember 1-jéig levélben értesítette a 2011. évi személyi jövedelemadóból részükre felajánlott összeg várható nagyságáról, illetve azon törvényi feltételekről, amelyek meglétét a levél kézbesítését követő 30 napon belül igazolniuk kell.
Ebben az évben sem melléklete a felhívó-tájékoztató levélnek a 1237A jelű az adatlap, azt a Nemzeti Adó-és Vámhivatal honlapjáról (www.nav.hu) kell letölteni, majd kitöltés után – elsősorban – elektronikus úton, vagy kinyomtatva személyesen, illetve postai úton kell eljuttatni az adóhatóság részére. Az adatlap beérkezésétől számított 30 napon belül az állami adóhatóság köteles intézkedni a magánszemélyek által felajánlott összeg kiutalásáról, de csak akkor, ha a kedvezményezett a törvényi feltételek fennállását igazolja.
Fontos tudni, hogy nem illeti meg a felajánlott összeg azokat az alapítványokat, társadalmi szervezeteket, közalapítványokat amelyeknek 2012. augusztus 1. és a kedvezményezetti státusz igazolására szolgáló adatlapon (1237A) tett nyilatkozat keltének időpontja között olyan lejárt esedékességű köztartozása (pl. állami és önkormányzati adóhatóságnál nyilvántartott, lejárt esedékességű fizetési kötelezettsége) áll fenn, amelyre nem kaptak fizetési halasztást vagy részletfizetési kedvezményt.
Az állami adóhatóságnak az a célja, hogy a kedvezményezett civil szervezetek minden részükre felajánlott összeget megkapjanak, azonban ez csak akkor lehetséges, ha az érintettek időben rendezik köztartozásaikat!
Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adóigazgatósága

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…