2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • TOP 50-es lista a média erős embereiről: az RTL Klub vezére a legbefolyásosabb

TOP 50-es lista a média erős embereiről: az RTL Klub vezére a legbefolyásosabb

Az idén negyedik alkalommal állította össze a Marketing and Média a legbefolyásosabb emberek a magyar médiaiparban listáját. Továbbra is Dirk Gerkens, az RTL Klub vezérigazgatója az első; Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke az ötödik – közölte a kommunikációs szaklap. A listáról sajtóközlemény készült, majd az MMonline Facebook-oldalára a TOP 50-es listán szereplő valamennyi médiaszemélyiség nevét is feltették. A Marketing and Media 2008-ban készítette el először az összeállítást. A Top 50 – A legbefolyásosabb emberek a magyar médiaiparban rangsorát a lap szerkesztőbizottsága, valamint a magazin szerkesztőségének tagjai állították össze szavazással.

Most is azokat az embereket keresték, akik a médiaiparág szempontjából a legmeghatározóbbak. A listát továbbra is Dirk Gerkens, az RTL Klub első embere vezeti.
Az MMonline Facebook-oldalán található lista is azt mutatja: az idén is bekerültek a rangsorba médiatulajdonosok, médiavállalatok első emberei, ügynökségi vezetők és nagyvállalatok marketingigazgatói, köztük Szauer Péter, a HVG kiadó vezérigazgatója, Vitézy Tamás, a Helyi Thema-lapcsalád tulajdonosa, valamint a Metropol ingyenes újságot kiadó MTG Metro Gratis Kft. vezérigazgatója, Hivatal Péter.
Az újonnan bekerülők között van Szalai Annamária, Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke, aki az ötödik helyre került. A közmédia átalakuló rendszerének új erős emberei, az egymással új módon együttműködő közszolgálati nonprofit zrt.-k vezérigazgatói is jól szerepeltek. A listán Belénessy Csaba, a Magyar Távirati Iroda (MTI) és Medveczky Balázs, a Magyar Televízió (MTV) első embere is helyet kapott.
A lap szerint a Top 50 szereplői között 2011-ben túlsúlyban vannak a médiavállalatok és ügynökségek vezetői. A tévések dominánsak a lista elején, közöttük is az RTL Klub képviselői szerepelnek a legtöbbször. Csökkent a telekommunikációs terület és a piackutató intézetek képviselőinek száma. Utóbbiak közül Kozák Ákos, a Gfk Hungária igazgatója került fel a listára.
Jól szerepeltek viszont az idén a főszerkesztők: Liszkay Gábor (Magyar Nemzet), Pallagi Ferenc (Bors), Murányi Marcell (Blikk), Ómolnár Miklós (Story magazin). A hírportálok növekvő elismertségét igazolja, hogy a két legnépszerűbb internetes portál vezetői is bekerültek a magyarországi médiaiparág legbefolyásosabb szereplői közé: Uj Péter, az Index főszerkesztője, valamint Vaszily Miklós a Magyar Telekom 100 százalékos tulajdonában lévő Origo Zrt. vezérigazgatója és Novák Péter, a cég általános vezérigazgató-helyettese.
A menedzsment átalakítása miatt cserélődtek a listán a TV2 emberei, valamint más, IT- és médiavállalatoknál történt változások is jelentős hatással voltak a lista összetételére. A befolyásos nők száma folyamatosan csökken, a tavalyi nyolc után ezúttal mindössze hét nő került a listára.
A 2011-es lista első tíz helyén két új szereplő található: Szalai Annamária, valamint Mihók Attila, a Ringier ügyvezető igazgatója.
A Marketing and Média toplistájának élbolyába a korábbi évekhez hasonlóan az idén is a piacvezető RTL Klubhoz köthető személyek kerültek be legtöbben, szám szerint négyen. A kiadóvállalatokat három, a TV2-t, a szabályozói oldalt, valamint a médiaügynökségeket egy-egy személy képviseli az első tíz között.
A 2011-es Top 50 élbolyába az RTL Klub több vezetője is bekerült: az első helyezett Dirk Gerkens mellett Kolosi Péter programigazgató a nyolcadik, Vidus Gabriella kereskedelmi igazgató a kilencedik helyen képviseli a csatornát. Résztulajdonosként a lista harmadik helyén szereplő Rákosi Tamás is ide köthető, igaz, a lap szerint ő az IKO-csoport vezetőjeként is nagy befolyással bír. A lista második helyezettje Simon Zsolt, a TV2 tavaly kinevezett vezérigazgatója, aki előtte a Mediaedge:CIA vezetőjeként szerepelt a lista ötödik helyén.

Három kiadó képviselője került az első tíz helyezett közé: Bayer József, az Axel Springer vezetője a negyedik, Szabó György, a Sanoma vezetője a hatodik, Mihók Attila, a Ringier első embere pedig a hetedik helyen végzett. Noha az ügynökségek vezérei összességében előretörtek az idei listán, az élbolyban csak Somlói Zsolt, a MindShare vezetője képviseli őket a tizedik helyen – áll a közleményben.
A teljes lista a Marketing and Média május 3-i számában olvasható, valamint az MMonline Facebook oldalán is megtekinthető (http://www.facebook.com/pages/MMonline/120861487964415).(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Nemzeti Választási Bizottság úgy döntött, hogy újraszámolják az érvénytelen szavazólapokat, amiket a vasárnapi önkormányzati választás során adtak l…

További cikkek