2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Több helyen tartott házkutatást a Nemzeti Nyomozó Iroda
Több helyen tartott házkutatást a Nemzeti Nyomozó Iroda

Több helyen tartott házkutatást a Nemzeti Nyomozó Iroda

Több helyen tartott házkutatást a Nemzeti Nyomozó IrodaA Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektora a DHL csomagküldő céget kereshette meg egy törvénytelen ajánlattal – írta az index.hu annak kapcsán, hogy befolyással való üzérkedés miatt a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) kedden több helyen, így Szabó János irodájában is házkutatást tartott. A nol.hu értesülése szerint a rektor megkísérelt ellenállni az őrizetbe vételére küldött kommandósoknak, eközben könnyebben megsérült. Az mno.hu szerint az NNI gazdaságvédelmi főosztályának munkatársai számítógépeket és iratokat foglaltak le Szabó János irodájából. A csomagküldő céget az index.hu-nak nem sikerült elérnie.

A hirado.hu kedden arról számolt be: értesülése szerint azért tartottak házkutatást a nemzetvédelmi egyetem rektori helyiségeiben kedden, mert Szabó János egy kitalált történettel próbált meg rávenni egy nemzetközi csomagküldő céget arra, hogy az általa javasolt biztonsági szolgálattal kössön szerződést. A portál úgy tudja: a rektor azzal a kitalált történettel kereste meg a céget, hogy „a rendőrség nyomoz ellenük, mert egyes alkalmazottaik fegyvereket és kábítószert is szállítanak, de ő el tudja intézni, hogy a cég ebbe ne bukjon bele”.

Az NNI később azt közölte, hogy gazdaságvédelmi főosztálya befolyással üzérkedés bűntette miatt több helyen tartott házkutatást, az ügyben három ember érintett. Két embert gyanúsítottként hallgattak ki, egyiküket őrizetbe vették, a másik szabadlábon védekezhet. Kiemelte: a nyomozás során az egyetem és a Honvédelmi Minisztérium érintettsége nem merült fel. Az eljárás sikeressége érdekében az iroda az ügyről mást egyelőre nem kívánt közölni.

Az MTV híradója este azt közölte: úgy tudják, hogy a befolyással való üzérkedés bűntette miatt indult eljárásban a rektort elkövetéssel, míg a másik két embert bűnsegédlettel gyanúsítják.

A nol.hu információi szerint a rektor az, akit a rendőrség őrizetbe vett. A Népszabadság online kiadásában azt írta, hogy Szabó könnyebben megsérült, amikor – hivatalosan meg nem erősített, de nem is cáfolt értesülésük szerint – megkísérelt ellenállni az őrizetbe vételére kiküldött kommandósoknak. A lap információi szerint az ügyben a neves nemzetközi cég fordult a rendőrséghez, a nyomozók pedig a katonai elhárítással közösen kezdtek titkos, majd nyílt információgyűjtést.

A Honvédelmi Minisztérium (HM) cáfolta azokat a sajtóinformációkat, amelyek szerint a nemzetvédelmi egyetemen folytatott házkutatás összefüggésben lenne a BKV-nál folyó nyomozással. A tárca közölte: a házkutatás kapcsán senkit nem vettek őrizetbe a minisztériumban. A tárca az NNI-től azt a tájékoztatást kapta, hogy az egyetemi rektor irodájában zajlott házkutatás nincs összefüggésben a felsőoktatási intézménnyel és a HM-mel.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…