2024. 05. 14. kedd

Bonifác
1 EUR 387 HUF
1 GBP 450 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Tizenegy mobilszámjegyet kell tárcsázni szombattól
Tizenegy mobilszámjegyet kell tárcsázni szombattól

Tizenegy mobilszámjegyet kell tárcsázni szombattól

Tizenegy mobilszámjegyet kell tárcsázni szombattólCsak a 11 számjegyű mobilhívások lesznek eredményesek szombaton nulla órától a mobiltelefon-szolgáltatók hálózatán belüli hívásoknál, illetve a hálózaton belüli sms, mms küldésnél, vagy akár videotelefonáláskor is. A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) arra kéri a mobiltelefon-felhasználókat, hogy ha eddig nem tették, akkor most nézzék át a telefonmemóriában tárolt számokat, és ha vannak csak hét számjeggyel beírtak, azokat írják át a 11 számjegyes formátumra. A jelenleg még hét jeggyel elmentett számokat minden előfizetőnek a saját szolgáltatója előhívója alapján a +3620, a +3630 és a +3670 számokkal kell kiegészítenie.

A szervezetek közös közleménye szerint a szolgáltatók adatai szerint az elmúlt hetekben mindhárom szolgáltató hálózatában jelentősen csökkent a hétjegyű előfizetői szám megadásával indított hívások, illetve üzenetek száma, de az is látható, hogy sokan még mindig ezt a formátumot használják. Szombattól az ilyen hívások esetében a szolgáltatók hangbemondással figyelmeztetik az ügyfeleket a helyes tárcsázásra. A hét számjeggyel indított és hangbemondással végződő hívások ingyenesek lesznek, miként a csak hét számjegy megadásával küldött, és így célba nem érő sms-ekért és mms-ekért sem számláznak majd a szolgáltatók.

Az NHH, a HFJK, a Pannon, a T-Mobile és a Vodafone egyaránt azt javasolja az előfizetőknek, hogy minden esetben a belföldön és külföldön egyaránt használható nemzetközi formátumot a +36 előhívóból, a hálózatkijelölő-számból és hívószámból álló formátumot használják, azaz a telefon memóriájában tárolt hétjegyű számokat a fogyasztók egészítsék ki a +36 azonosítóval és a hálózatkijelölő 20-as, 30-as és 70-es számmal.

A telefonszámok az átállást követően nem változnak meg, az átállás nem érinti a mobil hálózatból vezetékesbe, vagy vezetékesből mobilba irányuló hívásokat és a rövidszámok, például a segélykérő 112-es szám hívását sem.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

DRESSZKÓD: ART DECO
Divat és életmód az 1920-30-as évekből Új fejezetéhez érkezett az Iparművészeti Múzeum legnépszerűbb kiállítás-sorozata, a Dresszkód. Éppen csak sz…