2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Tájékoztató bankkártyás adófizetésről

A bankkártyás adófizetés szabályai
A pénzforgalmi számla nyitására nem kötelezett adózó (magánszemély, áfa fizetésre nem kötelezett egyéni vállalkozó és mezőgazdasági őstermelő, társasház, fióktelep, kereskedelmi képviselet) a bankkártya használatával adófizetést valamennyi, az állami adóhatóság hatáskörébe tartozó adóra, illetve az adóhatóság által nyilvántartott visszafizetendő költségvetési támogatásra teljesíthet.

A pénzforgalmi számla nyitására kötelezett adózók (belföldi jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság és az általános forgalmi adó fizetésre kötelezett magánszemély, ide értve az egyéni vállalkozó is) kizárólag:
–  a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál kezdeményezett eljárásokért fizetendő közigazgatási eljárási illetéket, igazgatási szolgáltatási díjat,

– bírósági eljárási illetéket,
– adórendszeren kívüli keresettel járó foglalkoztatáshoz kapcsolódó regisztrációs díjat,
– egyszerűsített foglalkoztatáshoz kapcsolódó közteher-fizetési kötelezettséget, továbbá
– amennyiben végrehajtás alatt áll, a végrehajtói letéti számlára történő befizetést teljesíthet.

A fentieken túl az állami adóhatóságnál lehetőség van az árverési vételár illetve vételár előleg bankkártya használatával történő megfizetésre is.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke által kijelölt ügyfélszolgálatokon nyitvatartási idő alatt az adózó illetékességtől függetlenül teljesítheti a bankkártyás adóbefizetést.

A bankkártyával történő adófizetés során az ismert logókat viselő összes bankkártya elfogadott – függetlenül attól, hogy melyik bank bocsátotta ki.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…