2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Szimbolikus az Ország Karácsonyfája

2010-ben újra Észak-Magyarország adja az Ország Karácsonyfáját. 2008-ban már vidékünkről érkezett a Kossuth térre a fenyőfa, amely díszbe öltözve vált az Ország Karácsonyfájává. Idén mindez szimbolikus tartalommal telítődik. Idén újra Észak-Magyarország adja az Ország Karácsonyfáját. A 15 méter magas, 1,8 tonna súlyú jegenyefenyő a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Erdőhorváti község adománya.
Szimbolikus karácsonyfa-állítás ez, hiszen az idén oly sokat szenvedett Észak-Magyarország, e szent ünnep előtt így fejezi ki köszönetét az országnak és a világban élő magyaroknak. – Mert köszönettel tartozunk azért a példás összefogásért, amely tartotta bennünk az erőt, és köszönettel tartozunk azért, mert ez a példás összefogás, a segíteni akarás nem szűnt meg, hanem az iszapkatasztrófa idején is jellemzője volt a magyar társadalomnak. Ez az ajándéka egy árvíz sújtotta településnek és vele együtt egy megyének az összefogásért, a segítségért ¬– mondta dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés elnöke.
– A hagyomány folytatásaként Vízkereszt után mi is szeretnénk megtalálni ennek a fenyőnek az új helyét, hogy egy árvízkárosult családnak biztosítsa a meleget a most még teljes pompájában álló fa – tette hozzá a megyei közgyűlés elnöke.
Takács Gábor, Erdőhorváti polgármestere keresett meg minket az ötlettel, hogy ez a fenyő kerüljön a Parlament elé – mondta dr. Kovács János, Borsod-Abaúj-Zemplén megye főjegyzője. – Mi annyival egészítettük ki, hogy ez a fa ne csupán Erdőhorváti, hanem az összes árvíz sújtotta megyei település közös ajándéka legyen az országnak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…