2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Szijjártó Péter: Magyarország továbbra is részt kíván venni az ukrajnai EBESZ-misszióban

Szijjártó Péter: Magyarország továbbra is részt kíván venni az ukrajnai EBESZ-misszióban

(MTI) – Magyarország továbbra is részt kíván venni az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) ukrajnai missziójában, és amennyiben a helyzet szükségessé teszi, készen áll kontingense növelésére – tájékoztatta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az EBESZ Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatalának elnökét csütörtöki találkozójukon.
A Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: Szijjártó Péter megbeszélést folytatott Michael Georg Linkkel, az EBESZ Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatalának elnökével. A találkozón részt vett Andrew Baker rabbi, az EBESZ soros elnöke, Szerbia külügyminisztere, Ivica Dacic antiszemitizmus elleni küzdelemmel foglalkozó különmegbízottja.
A tárcavezető azt is ismertette, hogy az év első öt hónapjában már több mint 50 ezer bevándorlót regisztráltak Magyarországon, többet, mint Görögországban és Olaszországban. Ezért a kormány a kezelhetetlen helyzet elkerüléséért utasítást adott a belügyminiszternek egy biztonsági kerítés megépítésére a magyar-szerb zöldhatáron – áll a közleményben.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek