2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Szijjártó: megvédi az adócsökkentést a magyar kormány

Szijjártó: megvédi az adócsökkentést a magyar kormány

Az adócsökkentést a magyar kormány megvédi nemcsak Brüsszellel, hanem az osztrák kancellárral szemben is – közölte a külgazdasági és külügyminiszter kedden az MTI-vel. Szijjártó Péter arra reagált, hogy Christian Kern osztrák kancellár az ORF osztrák rádió reggeli műsorában azt mondta, több európai politikai irányzat célja az EU gyengítése, ahogy a magyar miniszterelnöknek is, aki nem érdekelt egy jól működő Európában. Meglátása szerint ezért van szükség egy működő német-francia tengelyre és vezetésre formális és informális szinten is. „Kaczynski és Orbán olyan nem jó irányba mutató tendenciákat erősítenek, ami nem jelenthet jó jövőt az EU-nak” – vélte. Az osztrák kancellár kiemelte: Magyarország az EU-ban nettó haszonélvező, hétmilliárd eurót kap, és ezzel a pénzzel aztán csökkenti a vállalatok adóit. Az osztrák cégek átvándorolhatnak Magyarországra, és ezt Ausztria még finanszírozza is az EU nettó befizetőjeként – mondta.
Szijjártó Péter mindezzel kapcsolatban hangsúlyozta: Magyarország érdeke, hogy az Európai Unió erős és versenyképes legyen, jelenleg azonban nem ez a helyzet. Az EU folyamatosan veszít versenyképességéből, a világgazdaság többi szereplője rendre megelőz minket – magyarázta.
Úgy vélte, változtatni kell, mert „az eddigi brüsszeli politika alkalmatlanságát mindenki láthatja”. Azok a politikusok, akik tagadják a változtatások szükségességét, súlyosan gyengítik az Európai Uniót, és ilyen politikus Christian Kern is – közölte.
A külügyminiszter kitért arra, hogy az osztrák kancellár – Brüsszelhez hasonlóan – a magyar adócsökkentést is támadja. „Magyarországon az adócsökkentést a magyar emberek megfeszített és eredményes munkája tette lehetővé, amihez az osztrák kancellárnak semmi köze nincsen” – fogalmazott.
Szijjártó Péter kiemelte: az uniós források nem adományok, hanem szerződések alapján járnak Magyarországnak cserébe azért, hogy sok nyugat-európai, köztük osztrák vállalat nagyon komoly profitra tett szert Magyarországon.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek