2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Szijjártó: legalább másfél tucatnyi intézkedéssel indulna egy Fidesz-kormány
Szijjártó: legalább másfél tucatnyi intézkedéssel indulna egy Fidesz-kormány

Szijjártó: legalább másfél tucatnyi intézkedéssel indulna egy Fidesz-kormány

Szijjártó: legalább másfél tucatnyi intézkedéssel indulna egy Fidesz-kormányHa a Fidesz kormányra kerül, első lépései a gazdasági növekedés beindításáról szólnak majd, de emellett új alapokra helyezné a szlovák-magyar viszonyt, törvényt alkotna a kettős állampolgárságról, megemelné a rendőrség létszámát, és megakadályozná, hogy a közintézmények MSZP-s kifizetőhelyként működjenek. Minderről Szijjártó Péter, a párt elnöki stábjának vezetője beszélt az MTI-nek adott interjújában. A politikus egy Fidesz-kormány első jogszabályairól szólva kifejtette: a legfontosabb feladatuk a növekedés beindítása, ezért az ehhez szükséges lépésekkel – így adócsökkentéssel – kell kezdeni a kormányzást.
 
Emlékeztetett, hogy a sürgős intézkedések közé tartoznának majd a gyes és a gyed korábbi szabályainak visszaállítása, az ingatlanadó eltörlése és a költségvetés visszavonása is.

Szijjártó Péter kiemelte, kormányra kerülésük esetén felülvizsgálják a polgári törvénykönyvet, hiszen szerintük egy ilyen nagy jogszabály esetében megengedhetetlen, hogy ne álljon mögötte szakmai konszenzus. Az oktatással kapcsolatban megerősítette Orbán Viktor pártelnök korábbi nyilatkozatát, mely szerint Magyarországon még a legkisebb településen is kell lennie legalább alsó tagozatnak.

Álláspontja szerint az IMF-fel kötött szerződés kondícióinak újratárgyalása magától értetődik. Mint mondta, erre azért van szükség, mert a magyar kormány gyengének bizonyult, és másoknál sokkal szigorúbb feltételrendszer alapján kapott csak hitelt a Nemzetközi Valutaalaptól. Ez azt eredményezte – fűzte hozzá -, hogy számos területen komoly szociális problémákat eredményező megszorításokra került sor.

Az egészségügyet érintve elmondta, az ágazatot muszáj lesz forráshoz juttatni, hiszen százmilliárdos a hiány. Úgy vélekedett, változtatni kell azon, hogy az orvosok, az ápolók csak a töredékét keresik annak, amit teljesítményben elvárnak tőlük, és megengedhetetlen az is, hogy balkáni állapotok uralkodjanak az intézményekben.

A Fidesz-kormány első lépései között fog szerepelni a bürokrácia csökkentése és a korrupció visszaszorítása – ismertette. Előbbivel kapcsolatban azt mondta, ha az átlagos európai szintre csökkenne, az 2-3 százalékos plusz növekedési potenciált szabadítana fel.

Szijjártó Péter azt elismerte, hogy a Fidesz csökkentené a minisztériumok számát, ennek mértékéről azonban nem nyilatkozott, mert – mint mondta – ezt majd a leendő miniszterelnök dönti el.

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…