2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Szijjártó: Közép-Európa lesz az európai növekedés motorja

Szijjártó: Közép-Európa lesz az európai növekedés motorja

Egészen biztos, hogy Közép-Európa lesz az európai növekedés motorja, hiszen a régióban megvalósított strukturális reformok nyomán versenyképes befektetési környezet jött létre – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a visegrádi országok, valamint Dél-Korea és Japán külügyi képviselőivel folytatott megbeszélését követően csütörtökön Luxembourgban.

A visegrádi országok érdeke, hogy a Japánból és Dél-Koreából Európába irányuló tőkebefektetések helyszínéül Közép-Európát válasszák – mondta a külügyminiszter, aki az Ázsia-Európa Találkozó (ASEM) 12. külügyminiszteri szintű tanácskozásán vesz részt.
Egyre jelentősebb verseny zajlik a keleti tőkéért Európában, mivel már nem nyugatról keletre áramlik a tőke olcsóbb munkaerőt keresve, hanem keletről nyugatra jönnek a munkahelyteremtő beruházások. Olyan helyeket keresnek a keleti befektetők, ahol a képzett munkaerő rendelkezésre áll – mondta a miniszter.     „Hazánk kifejezetten jól áll e tekintetben, hiszen hét Japán vállalat már most stratégiai partnerünk, dél-koreai vállalatok pedig nagyjából huszonötezer embernek adnak munkát Magyarországon” – emelte ki Szijjártó Péter.     A miniszter szerint a visegrádi régió hatvanötmilliós piacot jelent, ahol a munkaerő szorgalmas és képzett, ugyanakkor Nyugat-Európánál alacsonyabb áron érhető el – mondta a külügyminiszter.MTI

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek