2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Szerdán is meleg lesz, de a hőség csütörtökön várható
Szerdán is meleg lesz, de a hőség csütörtökön várható

Szerdán is meleg lesz, de a hőség csütörtökön várható

Szerdán is meleg lesz, de a hőség csütörtökön várhatóAz ország délkeleti részében két régióban narancssárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ), mert egymást követő három napon a napi átlaghőmérséklet meghaladja a 25 fokot; szerdán a legmagasabb hőmérséklet 32-36 fok között alakul, de csütörtökön még ennél is melegebb várható – mondta az OMSZ munkatársa az MTI-nek. Fehér Tamás tájékoztatása szerint északkeleten 32-33, a déli országrészben 35-36 fokra is számítani lehet, míg a fővárosban 34 fok várható szerdán. Az UV-B sugárzás is nagyon erős, 7,9 körüli lesz, amely az ország nyugati részét és a keleti országrész környékét érintheti – tette hozzá.

 

Az OMSZ még kedden kiadott közleményében azt kérte: ha lehetséges, a riasztás visszavonásáig napközben 11 és 15 óra között mindenki kerülje a napozást és később is használjon fényvédő krémet. Fokozottan kell ügyelni a napsugárzás okozta leégés elleni védelemre. Felhívták a figyelmet arra, hogy ilyen erős UV-B sugárzásnál már 15 perc is elegendő ahhoz, hogy normál bőrtípusnál bőrpír keletkezzen.

Az OMSZ honlapján olvasható információk szerint az UV-B sugárzás értéke 7,0-től 7,9-ig számít nagyon erősnek, 8,0 felett már extrém mértékű.

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek