2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Sebességkorlátozások a vasúton a kánikula miatt

Sebességkorlátozások a vasúton a kánikula miatt

Az ország területére előre jelzett jelentős hőség miatt a vonatközlekedés biztonsága érdekében több vasútvonalon sebességkorlátozást léptet életbe a MÁV Zrt., emiatt az érintett vonalakon 5-20 perccel hosszabb menetidővel közlekednek járataink.

Budapest területen 11 órától a Budapest – Hatvan vasútvonal Gödöllő és Aszód közötti szakaszán 60 km/órás, míg a Budapest – Kunszentmiklós-Tass vonal teljes szakaszán 50 km/ órás sebességkorlátozás lép életbe.

Debrecen területen a Debrecen–Nyírábrány, valamint a Nyíregyháza – Nyírbátor – Mátészalka vonal több szakaszán kellett 20 km/órás sebességkorlátozást bevezetni. Emiatt az erre közlekedő vonatok 15-20 perces késéssel közlekednek.

A vasúttársaság szakemberei folyamatosan ellenőrzik a vasúti pályákon sínek hőmérsékletét. Amennyiben a nap folyamán a 45 Celsius-fokot elérő, illetve meghaladó sínhőmérsékletet mérnek, a MÁV fokozott pályafelügyeletet rendel el, és a biztonságos vasúti közlekedés érdekében sebességkorlátozást vezet be.

A késésért és a kényelmetlenségekért utasaink türelmét kérjük, megértésüket köszönjük!

Budapest, 2010. július 15.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság – MÁVINFORM

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Nemzeti Választási Bizottság úgy döntött, hogy újraszámolják az érvénytelen szavazólapokat, amiket a vasárnapi önkormányzati választás során adtak l…

További cikkek