2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

Közlekedésrendészeti helyzetkép

Megyénk útjain az elmúlt 24 órában egy halálos, két súlyos és egy könnyebb személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt.
A 3. számú főút Nyékládháza-Emőd közötti szakaszán 2012. október 20-án történt halálos kimenetelű közlekedési baleset körülményeiről a megyei rendőr-főkapitányság a tegnapi napon felhívást tett közzé. Az ügyben a rendőrség szemtanúk jelentkezését várja.

Vezetői engedély nélkül ittasan, lopott motorral

Valamivel szombat éjfél után Emőd belterületén egy 24 éves füzesabonyi férfi vezetői engedély hiányában, szeszes italtól befolyásolt állapotban vezetett egy enduro motorkerékpárt, melyet ráadásul a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül vett magához. Egy enyhe balra ívelésű útkanyarulatot követően a férfi jobbra lehaladt az úttestről és nekiütközött egy kapubeállóban leparkolt személygépkocsinak, amelyet nekitolt a ház kerítésének. Az ügyben a nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedő férfival szemben a Miskolci Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított.

Szombaton délben Tokaj belterületén egy 53 éves helyi férfi motorkerékpárjával nem az út vonalvezetésének megfelelően közlekedve előzött egy járműszerelvényt. Ennek következtében a kétkerekű az út bal oldalán található járdaszegélynek ütközött és felborult. A motoros lábszártörésével végződő baleset körülményeit az illetékes Szerencsi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

Szombat reggel Tiszaújváros belterületén egy 59 éves taktaszadai férfi az általa vezetett autóbusz sebességét nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg. A járművet ugyanis az Örösi úton kihelyezett, 12 cm magas szintkülönbséggel kiemelkedő gyalogátkelőhely – a szintkülönbség és sebesség következményeként – megdobta, melynek során a jármű hátsó ülésein helyet foglaló 63 és 72 éves utasok az ülésből kibillentek és könnyebb sérüléseket szenvedtek. A baleset bekövetkezésének körülményeit az illetékes Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

Ital-vita-garázdaság. Őrizetbe vett kihívóan közösségellenes személyek

A megye rendőri szervei az elmúlt huszonnégy órában két főt vettek szabálysértési őrizetbe.

Az egyik esetben szombaton este egy 27 éves miskolci férfi a megyeszékhely főutcáján az arra sétálóknak különböző trágárságokat kiabált, majd amikor a rendőrjárőrök intézkedés alá vonták, akkor velük szemben is agresszív magatartást tanúsított, melyet többszöri felszólításra sem fejezett be. Cselekménye a jelen lévőkben megbotránkozást, riadalmat keltett.

A másik alkalommal szombat éjfél előtt egy miskolci panzióban tartott esküvőn egy 34 éves budapesti férfi ittas állapotban a többi vendéggel kötekedett. Ezt követően ittasságánál fogva elesett, és a keletkezett sérülései ellátására érkezett mentő személyzetével ordibált, őket trágár módon szidalmazta, majd a vele szemben intézkedő rendőrökkel is hasonlóan viselkedett. Fellépése végig agresszív, kötekedő volt, melyet többszöri felszólításra sem fejezett be. Cselekménye a jelenlévőkben megbotránkozást, riadalmat keltett.

A Miskolci Rendőrkapitányság a szabálysértési őrizetbe vett személyeket 72 órán belül, gyorsított eljárásban állítja bíróság elé.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek