2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • PM: 20% az ingatlan áfa a július előtt kötött szerződésekre
PM: 20% az ingatlan áfa a július előtt kötött szerződésekre

PM: 20% az ingatlan áfa a július előtt kötött szerződésekre

PM: 20% az ingatlan áfa a július előtt kötött szerződésekreHúsz százalék áfát kell megfizetnie annak, aki a lakóingatlan-vásárlásról szóló szerződését július elseje előtt a földhivatalhoz benyújtja – hívta fel a figyelmet a Pénzügyminisztérium (PM).

A közleményben kiemelik: amennyiben az Országgyűlés hétfőn elfogadja a jövő évi adótörvény javaslatokat, úgy hatályba léphet az a módosítás is, amely a lakóingatlanok értékesítésénél – meghatározott feltételekkel – lehetővé teszi a már megkötött, és a földhivatalhoz benyújtott szerződések esetében június 30-át követően is a jelenlegi 20 százalékos áfakulcs alkalmazását.
 
Ennek alapja, hogy az Országgyűlés 2009. június 22-i ülésén támogatta az erről szóló módosító indítványt. A 2009. június 30-ig a földhivatalhoz benyújtott adásvételi szerződések esetén (ideértve a tulajdonjog fenntartással kötött adásvételt is), tehát a teljes ellenérték 20 százalékkal adózik, még abban az esetben is, ha a tulajdonjog bejegyzése nem történt meg.

A módosító indítvány kapcsán a végleges döntést az Országgyűlés 2009. június 29-én hozza meg.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…