2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Októbertől változik a lakástámogatási rendszer is
Októbertől változik a lakástámogatási rendszer is

Októbertől változik a lakástámogatási rendszer is

Októbertől változik a lakástámogatási rendszer isVáltozik október elsejétől a lakástámogatási rendszer, a kereskedelmi törvény, életbe lép a távoltartási szabály és elindul a roma diplomásokat segítő kormányzati program – közölte a kormányszóvivő a szerdai tájékoztatón. Szollár Domokos emlékeztetett arra, hogy a kormány július elsején felfüggesztette a korábbi lakástámogatási rendszert és október elsejétől új, célzottabb rendszert vezet be. Az új támogatási rendszer kifejezetten a fiatalok és a nagycsaládosok számára nyújt segítséget a lakásvásárláshoz, -építéshez, illetve -felújításhoz. Az új állami támogatási forma csütörtöktől igényelhető a hitelintézeteknél.
 
Az új rendszerben a lakástulajdonnal nem rendelkező 35 év alattiak, illetve a 45 év alatti többgyermekes családok kaphatnak kamattámogatást hitelükhöz új lakás építésére, vásárlására, vagy meglévő lakás, illetve ház korszerűsítésére. A kamattámogatást a megyei jogú városokban és a fővárosban legfeljebb 25, egyéb településen 20 millió forint értékű lakás építésére, vagy megvásárlására lehet igénybe venni. A hitel összege nem haladhatja meg a 12,5, illetve a 10 millió forintot. Korszerűsítés esetén az összeghatár 5 millió forint.

A kormányszóvivő beszélt arról is, hogy ugyancsak október elsejétől lép életbe a távoltartási törvény. A jogszabály biztosítja azoknak a családtagoknak a védelmét, akik egy másik családtag erőszakos, zaklató magatartásának vannak kitéve. A távoltartás ebben az esetben csak ideiglenes, de sokszor ez is nagy segítséget jelenthet a konfliktusok kezelésében.

A most életbe lépő jogszabály lehetőséget ad arra, hogy a rendőrség azonnal fellépjen azokkal szemben, akik családtagjuk, hozzátartozójuk emberi méltóságát vagy testi épségét veszélyeztetik.


(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…