2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Októbertől változik a lakástámogatási rendszer is
Októbertől változik a lakástámogatási rendszer is

Októbertől változik a lakástámogatási rendszer is

Októbertől változik a lakástámogatási rendszer isVáltozik október elsejétől a lakástámogatási rendszer, a kereskedelmi törvény, életbe lép a távoltartási szabály és elindul a roma diplomásokat segítő kormányzati program – közölte a kormányszóvivő a szerdai tájékoztatón. Szollár Domokos emlékeztetett arra, hogy a kormány július elsején felfüggesztette a korábbi lakástámogatási rendszert és október elsejétől új, célzottabb rendszert vezet be. Az új támogatási rendszer kifejezetten a fiatalok és a nagycsaládosok számára nyújt segítséget a lakásvásárláshoz, -építéshez, illetve -felújításhoz. Az új állami támogatási forma csütörtöktől igényelhető a hitelintézeteknél.
 
Az új rendszerben a lakástulajdonnal nem rendelkező 35 év alattiak, illetve a 45 év alatti többgyermekes családok kaphatnak kamattámogatást hitelükhöz új lakás építésére, vásárlására, vagy meglévő lakás, illetve ház korszerűsítésére. A kamattámogatást a megyei jogú városokban és a fővárosban legfeljebb 25, egyéb településen 20 millió forint értékű lakás építésére, vagy megvásárlására lehet igénybe venni. A hitel összege nem haladhatja meg a 12,5, illetve a 10 millió forintot. Korszerűsítés esetén az összeghatár 5 millió forint.

A kormányszóvivő beszélt arról is, hogy ugyancsak október elsejétől lép életbe a távoltartási törvény. A jogszabály biztosítja azoknak a családtagoknak a védelmét, akik egy másik családtag erőszakos, zaklató magatartásának vannak kitéve. A távoltartás ebben az esetben csak ideiglenes, de sokszor ez is nagy segítséget jelenthet a konfliktusok kezelésében.

A most életbe lépő jogszabály lehetőséget ad arra, hogy a rendőrség azonnal fellépjen azokkal szemben, akik családtagjuk, hozzátartozójuk emberi méltóságát vagy testi épségét veszélyeztetik.


(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…