2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Októbertől bevezetik a fix finanszírozást a kórházaknál

Októbertől bevezetik a fix finanszírozást a kórházaknál

Az év hátralévő részében bevezetik a fix finanszírozást a kórházaknál – közölte Székely Tamás egészségügyi miniszter szerda este, miután véget ért az a konzultáció, amelyet kórházigazgatók, szakmai szervezetek vezetői kértek Bajnai Gordon miniszterelnöktől. Az egészségügyi tárca vezetője elmondta: a részleteket jövő hétre dolgozzák ki, és küldik meg a szakmai grémiumoknak, hozzátéve, várják a szakmai szervezetek javaslatait is. Bajnai Gordon a találkozón ígéretet tett arra, hogy amennyiben év végén az Egészségbiztosítási Alapban (E-alap) marad forrás, azt az ágazatban használják fel – mondta a tárcavezető.
 
Hangsúlyozta, hogy a kormány nyitott minden olyan kezdeményezésre, amely az egészségügyi ellátórendszer javítását szolgálja és a minőségi tevékenységre irányul. A minisztérium elkezdi a munkát, és jövő héten újra összeül a szakmai szervezetek képviselőivel – mondta a miniszter.

A találkozón többek között részt vett a Magyar Kórházszövetség, a Medicina 2000, az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete, a Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért, a klinikai és a súlyponti kórházak szövetségének képviselője.

Bajnai Gordon miniszterelnök szerdán jelentette be, hogy a kormány elfogadta a 2010-es költségvetés tervezetét. A jövő évi büdzsében az egészségügyre több pénz jut mint az idén:összesen 730 milliárd forint, ami 15 milliárd forintos többletet jelent. Hozzátette: e többleten felül az intézmények kiadásai 18 milliárddal kisebbek lesznek, mert jövőre csökkennek a járulékterhek.

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…