2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • OKF: erős hófúvásra, fennakadásokra kell készülni

OKF: erős hófúvásra, fennakadásokra kell készülni

A szerdára várható, helyenként erős hófúvás miatt lassabb haladásra és fennakadásokra kell készülni az utakon – hívta fel a figyelmet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A katasztrófavédelem azt kéri, hogy szerdán indulás előtt mindenki tájékozódjon az időjárásról és az utak állapotáról, kövesse figyelemmel a hatóságok tájékoztatóit, továbbá csak a téli időjárásnak megfelelően felkészített járművel induljon el. Az aktuális veszélyjelzések folyamatosan nyomon követhetők az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján, a www.met.hu/idojaras/veszelyjelzes/ oldalon.
A meteorológiai szolgálat a hófúvás miatt Győr-Moson-Sopron és Vas megyére másodfokú, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki. Ezeken a területeken a szél hófúvást okoz, amely hótorlaszokat emelhet.
Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megyében szerdán több mint tíz centiméternyi hó hullhat, emiatt első fokú figyelmeztetést rendeltek el, és ugyanezen megyékben talaj menti fagyra is figyelmeztet a meteorológia.
Emellett tizenegy megyében jelentős mennyiségű esőre is számítani kell. 24 óra alatt több mint húsz milliméter csapadék hullhat, és ezért első fokú figyelmeztetést adtak ki Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Veszprém és Pest megyére, valamint a főváros területére. MTI

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…