2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

Nyitva a katonai pálya ajtaja

Folyamatos a toborzás a honvédségnél; a szervezet több száz beosztással várja a pályázókat – adta hírül Szombati Emese őrnagy, a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Borsod-Abaúj-Zemplén megyei iroda irodavezetője.

A parancsnokság aktív kapcsolatot tart a munkaügyi szervezetekkel és az önkormányzatokkal, így a kazincbarcikai polgármesteri hivatal is segít a toborzásban és a lakosság minél szélesebb körű tájékoztatásában.
Szitka Péter polgármester elmondta: a város közintézményéibe, látogatottabb helyeire szórólapokat helyeztek ki, de számos kommunikációs megjelenéssel és igény szerint helyszíni toborzással is segítik az álláskeresést. A téma kapcsán a KVTV február 24-ei műsorában hallhatnak beszélgetést, illetve a helyi sajtóban is folyamatos a tájékoztatás.
Fontos ez a város számára, hiszen a Magyar Honvédség az ország egyik legnagyobb munkáltatójaként van jelen a régió munkaerőpiacán, kiszámítható, biztos jövőt jelent az elhivatottaknak.

Pozitív társadalmi megítélés

A sereg az idei évben is több száz munkavállaló jelentkezését várja elsősorban lövész, díszelgő, illetve – „C” kategóriás gépjárművezetői engedély megléte esetén – gépjárművezetői munkakörökbe, de a bátrak akár ejtőernyős vagy búvár beosztásokba is beadhatják pályázatukat.
Felmérések szerint a Magyar Honvédség társadalmi presztízse magas szintű, a katonák társadalmi megítélése rendkívül pozitív. A napi élet szempontjából talán még fontosabb, hogy a honvédség megbízható munkáltató, a munkahelyek és járandóságok vonatkozásában stabil.
A katonai pálya egy biztos munkahelyet, stabil egzisztenciát nyújt, jól kiszámítható és nyomon követhető pályaképpel.
Vonzó lehet az a tény is, hogy a Magyar Honvédség kiemelt figyelmet fordít a munkavállalók fizikai és egészségügyi helyzetére, életminőségére. Elég csak a heti 3-5 óra testnevelést, a rendszeres és ingyenes orvosi szűrővizsgálatokat, kezeléseket, valamint a rekreációs lehetőségeket figyelembe venni. Vonzerőt jelenthet a külszolgálat lehetősége – extra jövedelem és tapasztalatszerzés, mely az állomány számára elérhető lehet. Fontos eredmény, hogy a katonák a kormány döntésének megfelelően 2015 júliusától átlagosan 30 százalékos béremelésre számíthatnak.

Folyamatos a toborzás

A megyei parancsnokság lövész és a felderítő beosztásokba várja folyamatosan a jelentkezőket, de a „C” kategóriás jogosítvánnyal rendelkezőket is nagy számban fogadják a katonai alakulatok. A jelentkezés feltételei: betöltött 18. életév, magyar állampolgárság, bejelentett belföldi lakóhely, legalább 8 általános iskolai végzettség és büntetlen előélet. A jelentkezők sikeres egészségügyi, pszichológiai és fizikai alkalmassági vizsgálatot követően kezdhetik meg katonai szolgálatukat.
Elhivatottság nélkül viszont nem érdemes belevágni, hiszen nem titok: a honvédség igen magas követelményt támaszt a pályázókkal szemben. A felvételi eljárás kiterjed a jelentkező fizikai, pszichikai, egészségügyi állapotára, valamint feddhetetlen előéletére. Aki viszont ezeknek megfelel, az előtt nyitva áll a honvédség kapuja.
Jelentkezni folyamatosan lehet Miskolcon, a Hatvanötösök útja 2. szám alatti Toborzó Irodában. Telefon: 06-46/327-245

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…