2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • November 16-ig lehet fizetni a papír kétszázasokkal

November 16-ig lehet fizetni a papír kétszázasokkal

November 16-ig lehet fizetni a papír kétszázasokkalKevesebb mint egy hétig, november 16-áig lehet még fizetni a papír kétszázasokkal – közölte a kormányszóvivő a szerdai tájékoztatón. Szollár Domokos elmondta: a papír kétszázasokat a Magyar Nemzeti Banknál, a postán és egyes bankfiókokban viszont még húsz éven át, egészen 2029. november 16-áig lehet beváltani. Emlékeztetett arra, a papírpénz bevonására azért volt szükség, mert a gyakori használat miatt hamar tönkrement, pótlása pedig sokba került. Ezt a problémát küszöböli ki a jóval tartósabb fém kétszázas kibocsátása, amellyel az ország jelentős költségmegtakarítást ér el – tette hozzá.

Tájékoztatása szerint a Magyar Nemzeti Bank a bevont papír kétszázasokból mintegy negyven tonna bankjegybrikettet készít, amit – a többi elhasználódott, megrongálódott bankjeggyel együtt – jótékony célra ajánlottak fel. Idén télen a Miskolci Autista Alapítvány, a csurgói kistérségben működő Megoldás Alapítvány és a gyulai Segítő Kezek Idősek Otthona fűthet a megsemmisített papírpénzekkel.

 

(MTI)
 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Nemzeti Választási Bizottság úgy döntött, hogy újraszámolják az érvénytelen szavazólapokat, amiket a vasárnapi önkormányzati választás során adtak l…

További cikkek