2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Nincs megállapodás, így folytatódik a BKV-sztrájk
Nincs megállapodás, így folytatódik a BKV-sztrájk

Nincs megállapodás, így folytatódik a BKV-sztrájk

Nincs megállapodás, így folytatódik a BKV-sztrájkTovábbra sincs megállapodás a BKV menedzsmentje és a szakszervezetek között a kollektív szerződésről, a feleknek a szerda délelőtti tárgyaláson sem sikerült megegyezniük. A szakszervezetek folytatják a kedden kezdődött, határozatlan idejű sztrájkot – közölte Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője az egyeztetést követően. Hozzátette: a BKV ezúttal sem adott be új ajánlatot, a sztrájkbizottság pedig továbbra is ragaszkodik a saját álláspontjához. A tárgyalások csütörtök délelőtt folytatódnak. Kora délután 43 busz- és 5 villamosjárat közlekedett. A BKV új buszjáratot indított 97-es jelzéssel a XVII. kerületben.

Több fő közlekedési útvonalon is fennakadások vannak a közúti közlekedésben Budapesten, szerda reggel a bevezető útvonalakon és a belső főbb utakon is torlódások alakultak ki – közölte a Fővinform ügyeletese. A rakpartokon és hidakon mindkét irányban lassú az előre jutás, és különösen zsúfolt az M1-M7 bevezető szakasza – mondta Lorencz Pálma. Telített a Szerémi út a Lágymányosi híd felé, a belvárosban pedig Nyugati tértől a kiskörút felé nehéz a közlekedés. Fennakadások vannak még a Tétényi úton is a Hamzsabégi út – Karolina út útvonalon is – tette hozzá.

Az UTV.hu webkameráinak képe szerint jelentősen lelassult a közlekedés az M1-M7 bevezető szakaszán a Balatoni úti csomópontban, a Hungária és a Könyves Kálmán Körúton, a Flórián térnél a Pacsirtamező úton mindkét irányban. Torlódnak a járművek a Döbrentei tér – Erzsébet híd – Astoria útvonalon, az Október huszonharmadika úton a Pest felé vezető sávokban, a Margit körúton a Moszkva térnél, a Váci úton a Nyugati térnél, a Gyáli úton a körúti csomópontban és az Üllői úton a Ferenc körútnál.

A buszsávokat kizárólag a közlekedési rendőrök jelzése alapján lehet használni a sztrájk ideje alatt – közölte a BRFK kedd este. Korábban a Miniszterelnöki Hivatal budapesti ügyekért felelős kormánybiztosának sajtóirodája azt írta, hogy használhatják a buszsávot az autósok a sztrájk ideje alatt. A rendőrség kedd este arra kérte az autóvezetőket, hogy a sztrájk ideje alatt fokozottan figyeljék a közlekedés irányító rendőrök jelzéseit, mert a forgalom egyenletesebb elosztása és gyorsítása érdekében, az egyébként a magángépjárművek elől elzárt területre, a buszsávra és a villamossínekre is irányíthatják a gépkocsikat.

Kora délután 43 busz- és 5 villamosjárat közlekedett. A BKV új buszjáratot indított 97-es jelzéssel a XVII. kerületben. A BKV közlése szerint az autóbuszok közül a legtöbb teljes útvonalon, de jóval ritkábban jár, mint általában hétköznapokon. Közlekedik egyebek mellett a 20E, a 30, az 58, a 95, a 128, a 178A, a 200E, a 240 és a 272 jelzésű busz. Módosított útvonalon, de szintén jár a 8, 66A, 98, 114, 151A, 173, 180, 212, 256, 950A és 990A jelzésű busz.

A villamosok közül csak az 1-es, a 2-es, a 6-os, a 47A és az 52 jelzésű jár, de ezek közül csak a 2-es és a 6-os közlekedik a teljes útvonalán.

A cég közölte, hogy 97-es jelzéssel szerdán új buszjáratot indít, amely Rákoskeresztúr városközpontból indul és – a Pesti út, a Sáránd utca, a Rákoskert sugárút, a Zrínyi utca, a Csabagyöngye utca, a Lemberg utca, a Péceli út és a Csabai út érintésével – oda is érkezik vissza. Arra a BKV nem tért ki, hogy a járat milyen sűrűséggel közlekedik.

 

A HÉV-, a metró- és a trolibuszvonalakon az első járatok üzemkezdetkor elindultak, és azóta is menetrend szerint közlekednek.

Kedden a sztrájk hasonló időszakában csak 25 vonalon volt busz-, 6 vonalon pedig villamosközlekedés.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…