2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Narancssárga riasztást adtak ki Észak-Magyarországra a heves zivatarok miatt

Narancssárga riasztást adtak ki Észak-Magyarországra a heves zivatarok miatt

Narancssárga riasztást adott ki az észak-magyarországi régióra csütörtök délután az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a heves zivatarok miatt, amelyeket nagy méretű jég és viharos szél is kísérhet – mondta a szervezet munkatársa az MTI-nek.

Az OMSZ Észak-magyarországi Regionális Központja arról tájékoztatta az MTI-t, hogy csütörtök délután, illetve este heves záporokra, zivatarokra lehet számítani Borsod-Abaúj-Zemplén megye területén.

Fehér Tamás, az OMSZ munkatársa elmondta, hogy a rövid idő alatt lehulló csapadékmennyiség a 20-30 millimétert is meghaladhatja. Ezen felül viszont helyenként jégeső is lehet, akár 2 centiméternél is nagyobb jégdarabokkal, továbbá viharos, óránkénti 90-100 kilométeresnél is erősebb széllökések várhatók.

A következő órákban a zivatarok nagy eséllyel az észak-alföldi régió keleti részére terjednek át, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye területére, de Jász-Nagykun-Szolnok megyében is kialakulhatnak hevesebb zivatarok.

Fehér Tamás kifejtette: késő délután, este megérkezik a hidegfront, emiatt akkor az ország nyugati és délnyugati felében várható csapadék. A csütörtök éjfélig szóló figyelmeztető előrejelzés szerint később a nyugat-dunántúli és a dél-dunántúli területekre is kiadhatják a narancssárga riasztást a heves zivatarok miatt. Éjszaka az Alföldön, elsősorban annak déli részén lehet számítani heves zivatarokra és viharos, óránkénti 100 kilométeres széllökésekre.

A meteorológus arra is kitért: péntekre a szolgálat az ország keleti területeire adott ki figyelmeztetést. Ekkor Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Békés megye keleti felében fordulhatnak elő helyenként zivatarok, de valószínűleg ezekhez már nem társulnak olyan erős kísérőjelenségek, mint a csütörtökön.

– MTI –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Nemzeti Választási Bizottság úgy döntött, hogy újraszámolják az érvénytelen szavazólapokat, amiket a vasárnapi önkormányzati választás során adtak l…

További cikkek