2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Mind a hét magyar régió rontott az uniós versenyképességi rangsorban

Mind a hét magyar régió rontott az uniós versenyképességi rangsorban

Közép- és Nyugat-Dunántúl sincs már a legjobb 200-ban.

Az Európai Unió háromévente teszi közzé a tagállamok régióinak versenyképességi statisztikáit. A legutóbbi, a 2016-os adatokat feldolgozó elemzés a héten jelent meg, és magyar szemmel nem éppen örömteli olvasmány. A bonyolult szempontrendszer alapján összeállított rangsor a készítők szándéka szerint azt mutatja meg, hogy az adott területen mennyire biztosítanak vonzó és fenntartható környezetet a cégeknek, az ott élőknek és az ott dolgozóknak.

A hazai régiók közül a legjobb eredményt a Pest megyét és a fővárost felölelő Közép-Magyarország érte el, amely a 152. helyre került a 263-as mezőnyben. Ez visszaesést jelent a 2013-as 144. helyhez képest. Ugyancsak lejjebb csúszott Nyugat-Dunántúl, amelynek Győr-Moson-Sopron megye is része, így már Közép-Dunántúl is megelőzi (utóbbihoz tartozik Komárom-Esztergom), de mindkét régió kikerült a legjobb 200-as keretből.

Magyarország a legrosszabb pontokat az egészségügyi helyzetre kapta. Észak-Magyarország például ebből a szempontból utolsó előtti – 262. – az egész EU-ban, de Nyugat-Dunántúl 240., vagy Közép-Dunántúl 249. helyezése sem ad okot büszkeségre.
Forrás:kisalföld.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek