2024. 07. 12. péntek

Dalma, Izabella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Milliárdos támogatás az önkormányzatoknak

Összesen több mint 3,5 milliárd forinttal támogat 837 települést a Belügyminisztérium az önkormányzati felzárkóztatási támogatás keretéből.
A belügyminiszter július 19-én döntött a támogatás kifizetéséről, a pénzt napokon belül megkaphatják az érintett önkormányzatok.

A támogatásra 1446 hátrányos helyzetben lévő település pályázhatott, közülük 887 önkormányzat nyújtott be pályázatot.

A támogatás két célterületre használható fel:

1, Önfenntartó képességet segítő, önkormányzati tulajdonú, ingatlanok felújítása, átalakítása, bővítése; önfenntartást segítő gépek, kisgépek, eszközök felújítása, beszerzése; közfoglalkoztatás megvalósítását szolgáló mezőgazdasági célú beszerzés.

2, Közfoglalkoztatás keretében nem tervezett beltéri és kültéri építőanyag-szükségletek biztosítása; közfoglalkoztatás keretében nem megvalósítható szolgáltatások díja.

Tizenhat önkormányzat pályázata feltételesen került elfogadásra, 34 igénylő pedig lehetőséget kapott az igénylése pontosításra. A pályázatok benyújtásához a Belügyminisztérium minden segítséget megad.

Belügyminisztérium Sajtóosztály

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…