2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Milliárdos mentőöv – kormányzati segítség a nehéz helyzetbe került önkormányzatoknak

Milliárdos mentőöv – kormányzati segítség a nehéz helyzetbe került önkormányzatoknak

A nemzeti ügyek kormánya nem hagyja magára a bajba került önkormányzatokat, – mondja Tállai András államtitkár.
Segítünk a talpra állásban azoknak a helyhatóságoknak, amelyek saját hibájukon kívüli okok sodortak a szakadék szélére. Nem hagyjuk, hogy télire fűtetlen iskolák legyenek, vagy helyi közintézmények maradjanak zárva pénzhiány miatt.
A belügyminiszter és a nemzetgazdasági miniszter az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévő önkormányzatok megsegítésére elkülönített 31 milliárdos keretből mintegy 11,6 milliárd forintról döntött az ÖNHIKI pályázat I. ütemében.
A támogatásra 1274 települési önkormányzat nyújtotta be igényét. A beérkező pályázatok több mint 92 százaléka részesült támogatásban, ezáltal 1182 településen segített a Belügyminisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium. A megítélt támogatások egyösszegben jelennek meg a helyhatóságok számláján a jövő héten.
Az ÖNHIKI pályázat elsődleges célja a 60 napon túli közüzemi díjtartozások, az önkormányzatok intézményi ellátottainak élelmezésével összefüggő adósságok, valamint a közoktatási intézmények fenntartásához kapcsolódó forráshiány rendezése.
Az önkormányzatokért felelős Belügyminisztérium az ÖNHIKI pályázattal kiemelt figyelmet fordít a likviditási nehézségekkel küzdő helyhatóságokra. Működőképességük tartós fenntartása érdekében pedig jelenleg is az önkormányzati rendszer átalakításán dolgozik.  

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…