2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Mesterházy Attila az MSZP kormányfőjelölte

Mesterházy Attila az MSZP kormányfőjelölte

Mesterházy Attila az MSZP kormányfőjelölteMesterházy Attilát javasolja az MSZP országos elnöksége a párt miniszterelnök-jelöltjének – jelentette be Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke kedden Budapesten sajtótájékoztatón. A pártelnök az elnökségi ülés szünetében elmondta, hogy az országos elnökség a döntést egyhangúlag hozta meg; előtte konzultáltak a megyei elnökökkel is, ahol többségi támogatást kapott ez a javaslat. 

Közölte: szombaton a választmány vitatja meg a javaslatot, majd a választmány és az elnökség közös előterjesztéséről a december 12-i kongresszus dönt.

Mesterházy Attila, az MSZP parlamenti frakcióvezetője azt mondta, hogy igent mondott a felkérésére. Úgy fogalmazott: kemény ellenfele lesz a mérsékelt jobboldalnak, és kérlelhetetlen ellenfele a szélsőjobboldalnak.

A pártelnök az elnökségi ülés szünetében újságíróknak elmondta, hogy az országos elnökség a döntést egyhangúlag hozta meg; előtte konzultáltak a megyei elnökökkel is, ahol többségi támogatást kapott ez a javaslat. Közölte: szombaton a választmány vitatja meg az elnökség javaslatot, majd a választmány és az elnökség közös előterjesztéséről a december 12-i kongresszus dönt.

Mesterházy Attila azt mondta: „küzdő típus vagyok, olyan személyiség, aki az utolsó pillanatig harcol a célért, és az utolsó pillanatig harcol az igazáért”. Hozzátette: erre a hozzáállásra szükség lesz, hiszen „110 százalékos hozzáállásra” van szükség, hogy a jelenlegi tendenciákat meg tudják fordítani, és hogy az MSZP sikeresen szerepeljen a választásokon.

A frakcióvezető közölte: „egyet ígérhetek, nagyon kemény ellenfele, de nem ellensége leszek a mérsékelt és demokratikus jobboldalnak, egyben azt is szeretném jelezni, hogy kérlelhetetlen ellenfele leszek a szélsőjobboldalnak”.

A sajtótájékoztatón nem lehetett kérdezni, mert a két politikus visszament az elnökség ülésére.

A Fidesz szerint azzal, hogy Mesterházy Attilát javasolja az MSZP elnöksége a párt miniszterelnök-jelöltjének, tovább folytatódik, újra támad a Gyurcsány-Bajnai-korszak. Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője úgy fogalmazott: Mesterházy Attila, az MSZP jelenlegi parlamenti frakcióvezetője pontosan egyet jelent a múlttal, egyet jelent a Gyurcsány-Bajnai-korszakkal, azokkal a megszorításokkal, amelyek „megkeserítik” az emberek életét, és amelyek lehetetlenné teszik az ország növekedését az elkövetkezendő időszakban.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek