2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Megtört a vendégjég – Vasas-Diósgyőri VTK: 2-3

Megtört a vendégjég – Vasas-Diósgyőri VTK: 2-3

Egészen a tizenötödik, utolsó őszi fordulóig kellett rá várni, de végre megszületett a DVTK első idegenbeli győzelme is. A piros-fehérek ezzel a sikerrel a dobogón zárták az őszt.

Benczés Miklós vezetőedző kezdőcsapata nem okozott nagy meglepetést, legfeljebb a továbbra is gólképtelen spanyol Carreño szerepeltetése tűnt furcsának. A talán kissé visszafogott kezdés után hamar felébredtek a miskolciak, hisz az első félidő felénél gyors egymásutánban két vendéggól is született. Előbb Budovinszky szerzett szépségdíjas bombatalálatot, majd Abdouraman szerezte meg fejesből első piros-fehér találatát.

A szünetet követően kissé leült a játék, ám lehetőségek azért adódtak – elsősorban a közönségkedvenc Tisza Tibor előtt, ám a pocsék formában futballozó csatár két ajtó-ablak ziccert is elhibázott. Pedig jól jött volna az a bizonyos harmadik találat, hiszen így a Vasasnak lehetősége nyílt a talpra állásra. A szépítés már a hatvanegyedik percben meg is történt, és ekkor következett a dráma…

Egy (már megszokott) diósgyőri védelmi hibát követően Katona révén kiegyenlítettek a piros-kékek – ekkor alighanem az ezer miskolci vendégszurkoló nagy részét az idegösszeomlás környékezte, és bár mivel „boszorkányok márpedig nincsenek”, nem hiszünk az átkokban, de azért mégiscsak lehetett valami az idegenbeli nyerésképtelenség mögött. Erről csak I’man Seydi gondolkodhatott másként, aki két perccel az egyenlítést követően ismét megzörgette a Vasas hálóját – újra megszerezve a vezetést az alapvetően megérdemelten győző Diósgyőrnek.

Bár további két fordulót még lejátszanak a téli szünet előtt, az őszi szakasz hivatalosan véget ért, melynek bronzérmese a teljes szezon során erőn felül teljesítő, elsősorban kiváló hazai mérlege miatt előkelő helyen tanyázó Diósgyőr. Folytatás két hét múlva Zalaegerszegen, majd november 27-én következik a Fradi elleni, vélhetően teljes teltházas hazai derbi.

 

Jegyzőkönyv: Vasas Híd – Diósgyőri VTK 2-3 (0-2)
Budapest, Fáy utca, Illovszky Stadion, 2500 néző, vezette.: Kovács J. Zoltán (Viszokai László, Szalai Dániel).

Diósgyőri VTK: Radoš – Vadász, Gal, Budovinszky, Gohér – Arze, Abdouraman, Lippai, Luque – Tisza, Carreňo. Vezetőedző: Benczés Miklós.
Vasas-Híd: Ilizi – Kulcsár D., Kovács G., Gáspár, Sütő – Katona, Mehmedagić, Farkas B., Bárányos, Dajić – Simić. Vezetőedző: Marijan Vlak.

Gólszerző: Budovinszky (0-1.) a 17., Abdouraman (0-2) a 25., Kulcsár D. (1-2) a 61., Katona (2-2) a 86., Seydi (2-3) a 88. percben.
Csere: Carreňo helyett Seydi az 52.,  Arze helyett Takács P. az 57., Farkas B. helyett Hudson-Odoi az 58., Lippai helyett Raković a 81.percben.
Sárga lap: Kulcsár a 23., Farkas B. és Abdouraman a 28., Tisza a 33., Gáspár a 44., Arze a 48., Mehmedagić a 70., Luque a 88. percben.
(Forrás: dvtk.eu)

DicsukD
Fotók: Stiber Judit

 

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…