2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Megerősített szolgálattal készülnek a mentők a szilveszter éjszakára
Megerősített szolgálattal készülnek a mentők a szilveszter éjszakára

Megerősített szolgálattal készülnek a mentők a szilveszter éjszakára

Megerősített szolgálattal készülnek a mentők a szilveszter éjszakáraMegerősített szolgálattal készülnek a mentők a szilveszter éjszakára – közölték csütörtökön, az év utolsó napján tartott sajtótájékoztatón az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) épületében. Golopencza Pál, a közép-magyarországi régió mentésirányítás-vezetője elmondta: pluszkocsikat állítottak be, összesen 106 járművel állnak készenlétben. Növelték a mentésirányítók számát is, 17 helyett 19-en dolgoznak – tette hozzá. Kitért arra, hogy igyekeztek olyan, rutinosabb kollégákat szolgálatba állítani, akik teljesítettek már néhány szilveszteri műszakot. Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője az MTI-nek elmondta: valamennyi régióban megerősítették a szolgálatot.

A sajtótájékoztatón a szóvivő kiemelte: az idén a mentők már csaknem egymillió esetfeladatot végeztek, a mentőautók mintegy 30 millió kilométert futottak. A legnehezebb néhány óra azonban még előttük áll, mert máskor napok alatt nem érkezik hozzájuk annyi hívás, mint szilveszter éjjel.

Győrfi Pál rámutatott arra: az időjárás-előrejelzés alapján az éjjel esős idő és fagypont feletti hőmérséklet várható, a kihűlés veszélye azonban ennek ellenére fennáll. Szintén az időjárással összefüggésben a közlekedési balesetek, a gyalogosgázolások veszélyére is felhívta a figyelmet és azt tanácsolta, hogy kocsival ne induljon útnak senki. A petárdabalesetekkel összefüggésben arról beszélt, hogy hiába vásárolnak az emberek kijelölt helyen és engedélyezett pirotechnikai eszközt, egyik sem veszélytelen.

Golopencza Pál azt mondta: mielőtt az emberek hajléktalanokhoz mentőt hívnak, kérdezzék meg tőlük, hogy érte-e őket egészségkárosodás, vagy van-e olyan panaszuk, ami szükségessé teszi az ellátásukat.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek