2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Megállapodás új területfejlesztési koncepció

Megállapodás új területfejlesztési koncepció

Orbán Viktor miniszterelnök és a 19 megyei önkormányzati vezető megállapodást kötött a megyei önkormányzatok jövőbeli feladatairól. Ennek értelmében a megyéknek, illetve a Megyei Önkormányzatok Szövetségének elsődleges célkitűzése, hogy elkészítsék Magyarország területfejlesztési koncepcióját, illetve a közép- és hosszú távú területi fejlesztési stratégia alapdokumentumait – tájékoztatott Dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, egyben a Megyei Önkormányzatok Szövetségének társelnöke.

A koncepció összhangban áll azzal az elsődleges szereppel, amelyet a megyék az újjászervezett önkormányzati rendszerben fognak betölteni.

Dr. Mengyi Roland a találkozóról elmondta: a kormányfő és a jelenlévő önkormányzati vezetők egyetértettek abban, hogy Magyarország megújítása csak úgy képzelhető el, hogy a fejlesztéspolitikán belül a térségi- és a megyei területfejlesztést teljes mértékben újjászervezik.

Ez elkerülhetetlen, függetlenül az európai uniós támogatási rendszertől. Ugyanakkor a 2014-ben kezdődő uniós költségvetési időszakra való felkészülés is indokolja.

Ezért különleges jelentőségű, hogy a megyei önkormányzatok szintjén elkészüljenek a koncepciók, értékelések és kidolgozott stratégiák, valamint létrehozzanak egy olyan intézményrendszert, amely hosszabb távon is garantálni tudja a fejlesztési ráfordítások hatékony, gazdaságos és hatásos hasznosulását.

„Ezeket a feladatokat vállalták a megyei önkormányzatok, hozzájárulva Magyarország megújulásához” – zárta gondolatait Dr. Mengyi Roland.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek