2024. 10. 24. csütörtök

Salamon
1 EUR 402 HUF
1 GBP 483 HUF
Kezdőlap » Hírek » Hírek » Március 15. – Rendszerbontó népszavazást kezdeményeznek a civilek

Március 15. – Rendszerbontó népszavazást kezdeményeznek a civilek

(MTI) – Tizenkilenc „rendszerbontó” népszavazási kezdeményezést indítanak a március 15-ei civil demonstráció szervezői az Orbán-rendszer lebontásáért, az „új magyar köztársaságért”. A kezdeményezést vasárnapi, a budapesti Astoriánál tartott tüntetésükön jelentették be a rendezvény szónokai. Lattmann Tamás nemzetközi jogász beszédében elmondta: a népszavazásra azért van szükség, mert a mostani rendszer árt Magyarországnak, a gazdaságnak és az embereknek, akiket megfoszt a valódi polgárosodás lehetőségétől.
A népszavazási pontok között megtalálhatóak korrupcióellenes, gazdasági, oktatási és társadalmi témakörök. Egyebek mellett követelik a valódi vagyonnyilatkozatokat, az állami dohánymonopólium megszüntetését, a fontos állami beruházások tikosításának feloldását, ingyenes autó- és elkerülő utakat.
Támogatják továbbá a vasárnapi zárva tartás ellen beadott népszavazási kezdeményezést és a nyilvános, illetve átlátható közbeszerzéseket.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

NAV: „Fekete bolt”
Közel kétszáz kiló fogyasztási dohányt, több mint száz karton cigarettát, hamis ruhákat és mosószert találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevet…

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp