2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Lezárult A Nemzeti Fogyasztóvédelmi hatóság által meghirdetett Ötletverseny

Lezárult A Nemzeti Fogyasztóvédelmi hatóság által meghirdetett Ötletverseny

Téma: Mit vegyünk? Mit tegyünk, hogy egészségtudatosabbak legyünk? A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság 2015. november 4-én sajtónyilvános díjátadó esemény keretében zárta le „Az egészségtudatos fogyasztóvá válás elősegítése (Te tudod, hogy hogyan lehetsz egészségtudatos fogyasztó?)” elnevezésű projekt keretében szervezett ötletversenyét.
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság TÁMOP 6.1.6-14/1-2015-0001 azonosítószámú, „Az egészségtudatos fogyasztóvá válás elősegítése (Te tudod, hogyan lehetsz egészségtudatos fogyasztó?)” elnevezésű kiemelt projekt keretében úgynevezett mikroinnovációs ötletek gyűjtésére és szakértői közreműködéssel történő kidolgozására biztosított lehetőséget pályázat keretében.

Az Ötletverseny célja olyan fejlesztési ötletek és javaslatok felkutatása volt, amelyek alkalmasak arra, hogy újszerű és hatékony módon mutassák be az egészségmegőrzéssel, az egészséges táplálkozással, az egészségtudatos vásárlással és fogyasztással kapcsolatos szokásokat, módszereket, megoldásokat, fogyasztóvédelmi szolgáltatásokat, intézkedéseket.

Az Ötletversennyel a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság lehetőséget kívánt biztosítani az érdeklődő fogyasztók részére, hogy újszerű, innovatív ötleteiket prezentálhassák, a kiválasztásra került legjobb 25 ötletet előterjesztő ötletgazda pedig szakértő mentorok iránymutatása mellett koncepció, illetve megvalósíthatósági tanulmány formájában fejleszthette tovább javaslatait.

„A hatóság értékes nyereményekkel kívánta arra ösztönözni a fogyasztókat, hogy ötleteiket bátran osszák meg. Örömmel konstatáltuk az intenzív érdeklődést és a nagyszámú beérkezett pályamunkát. Az ötletek rendkívül színesek, sokrétűek voltak és létező jelenségekre, nyitott kérdésekre kívántak javaslatokat, válaszokat megfogalmazni. Pozitívum továbbá, hogy az ötletgazdák olyan témákat vettek górcső alá, melyek a hatóság érdeklődésének középpontjában szerepelnek és így összhangban állnak stratégia terveinkkel, célkitűzéseinkkel.” – hangsúlyozta dr. Aranyi Péter főosztályvezető köszöntő beszédében.

Balogh Attila, az Ötletverseny projektkoordinátora prezentációjában ismertette a pályamunkákkal kapcsolatos főbb tapasztalatokat. Mint elmondta, az ötletgyűjtés időszaka 2015. szeptember 8-tól 2015. október 1-ig tartott, a felhívásra 110 pályamunka érkezett be, melyek szűrését követően az arra érdemesnek talált 25 legjobb ötlet gazdája lehetőséget kapott arra, hogy szakértők közreműködésével olyan intézkedésekké fejleszthették a javaslataikat, amelyek beépülhetnek a hatóság működésébe, illetve inspirációs alapot szolgáltathatnak a hatóság jövőben tervezett tevékenységeihez.

A záró eseményen sor került a 25 legjobb ötlet díjazására is. Az értékes tárgynyereményeket a hatóság képviseletében Vermes Bella, kommunikációs referens, valamint Antal Renáta projektmenedzser adta át az ötletgazdáknak.

A rendezvény zárásaként a legjobb öt pályamunka benyújtója, Burgmann Nóra, Szórád Péter, Pohl Veronika, Gulyás Sándorné és Tamási Kinga lehetőséget kaptak, hogy rövid előadás keretében mutassák be díjnyertes javaslatukat a rendezvény hallgatóságának.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság ezúton is gratulál az Ötletverseny valamennyi díjazottjának.

A 618 714 289 Ft összköltségű, 486 742 531 Ft támogatású kiemelt projekt az Európai Unió és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek