2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Kvótareferendum – Szijjártó: a magyarok vasárnap csattanós választ adhatnak az ET emberi jogi biztosának

Kvótareferendum – Szijjártó: a magyarok vasárnap csattanós választ adhatnak az ET emberi jogi biztosának

 A vasárnapi népszavazáson a magyar emberek „csattanós választ” adhatnak az Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosának Magyarországgal kapcsolatos hazugságaira – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön az MTI-vel.

A tárcavezető arra reagált, hogy Nils Muiznieks, az ET emberi jogi biztosa a The New York Times amerikai napilap online kiadásában a magyarországi menekültpolitikát bíráló cikket közölt, amelyben a pozsonyi EU-csúccsal kapcsolatban azt írta: nem okozott meglepetést, hogy Magyarország az EU javaslatait leginkább elutasító országok egyike volt. A magyar kormány ugyanis már korábban is hozott olyan intézkedéseket, amelyek ellentétesek az emberi jogok tiszteletben tartásának és a jogállamnak az elveivel. Hozzátette: az emberi jogok szempontjának háttérbe szorítását a magyar kormány menekültpolitikája mutatja a leginkább. 
Mindezzel kapcsolatban Szijjártó Péter kiemelte: az ET emberi jogi biztosának „tudatlansága és Magyarország iránti gyűlölete elképesztő”. Látható, hogy „van a valóság, és van az, amit Nils Muiznieks mond”, és a kettő egy ponton sem találkozik egymással – fogalmazott.
A külügyminiszter úgy látja, az ET emberi jogi biztosa azt az országot „támadja elképesztő hazugságaival”, amely minden nemzetközi előírást betart. Egyértelmű, hogy „Nils Muiznieks és elvbarátai a nemzetközi jogszabályok felrúgására, országhatárok megsértésére buzdítanak, ami káoszhoz és anarchiához vezet” – vélekedett.
Szijjártó Péter kitért arra: az agresszív bevándorlási hullám és az 1956-os menekültek párhuzamba állításával Nils Muiznieks meggyalázta a hatvan évvel ezelőtti forradalom sok ezer áldozatát és azokat az embereket, akik a kommunista diktatúra elől kénytelenek voltak elmenekülni. Az igazság az, hogy az 1956-os menekültek békésen kivárták a szomszédos Ausztriában, hogy hol fogadják be őket, tiszteletben tartották a befogadó országok törvényeit, nem foglalták el a pályaudvarokat és nem támadtak kövekkel a rendőrökre – emlékeztetett.
A tárcavezető hangsúlyozta: a magyar emberek vasárnap „csattanós választ adhatnak Nils Muiznieks hazugságaira”.

-MTI-

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…