2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Különleges attrakciót láthatott a tűzijátékra kilátogató tömeg
Különleges attrakciót láthatott a tűzijátékra kilátogató tömeg

Különleges attrakciót láthatott a tűzijátékra kilátogató tömeg

Különleges attrakciót láthatott a tűzijátékra kilátogató tömegA tűzijátékra kilátogató tömeg látványos elemeket és lenyűgöző újdonságokat csodálhatott. Az attrakció ezúttal is 21 órakor vette kezdetét. A megszokott kilövőhelyek mellett a Dunán is létrehoztak egy 650 méter hosszan elnyúló színpadrendszert, ahonnan egyedülálló formációkat lőttek fel. Ezt a módszert folyó vízén még sehol nem alkalmazták, a technikát korábban többek között a velencei karneválon és a Genfi-tavon használták.
 
A rakétákat az Erzsébet hídról, a Lánchídról, a Citadella belső udvaráról lőtték fel. Különleges elem volt a Citadella falán és a gyilokjárókon elhelyezett „futó tűzvarázs”. A pontonról különleges virágok nyíltak, majd római gyertyák üstökösei egymást keresztezve szelték az eget. Ezután különleges cilinderbombák sorozata következett. Az üstökösszerű fénycsóvák, az aranyesőhöz hasonlító formációk és a virágözönt mintázó alakzatok nyomán piroslott az ég, majd a Gellért-hegyről görögtűz zúdult alá.

A zene tempója szerint haladó tűzijáték második felében nappali világosság, kergetőző fények és a füstbe burkolózó Citadella nyűgözte le a nézőket. A finálé közeledtével elhangzott a Himnusz, majd újra Miklósa Erika és Fekete Attila hangja hangzott fel, akik a Lánchíd pesti lábánál felállított színpadon énekelték a Tiéd vagyok, tiéd hazám című művet.
 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…