2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Közeledik a személyi jövedelemadó bevallás benyújtásának napja

Közeledik a személyi jövedelemadó bevallás benyújtásának napja

A 2010. évről benyújtandó 1053 számú személyi jövedelemadó bevallás benyújtására már csak néhány nap áll rendelkezésre, hiszen a benyújtást legkésőbb 2011. május 20. napján teljesíteni kell. Bevallást kell benyújtania többek között annak a magánszemélynek, aki 2010. évben vált nyugdíjassá és a nyugdíjazása előtt munkáltatótól, kifizetőtől kapott adóköteles jövedelmet, továbbá bevallás benyújtásra kötelezett az a felsőoktatási intézmény nappali tagozatos hallgatója is, aki a felsőoktatási intézménytől ösztöndíjon kívül, egyéb adóköteles jövedelmet szerzett. Ebbe a körbe tartozik az a magánszemély is, aki 2010. évben táppénzt, álláskeresési járadékot, álláskeresési segélyt, illetve gyed-et kapott.

Nem kell azonban adóbevallást benyújtani akkor, ha csak adóterhet nem viselő járandóságban (nyugdíj, gyes, ápolási díj, szociális gondozói díj évi 180000 forintot meg nem haladó összege, stb.) részesült. Szintén nem kell bevallani az adómentes bevételeket, így az árvaellátást, az árvaellátásra jogosult gyermekre tekintettel kapott özvegyi nyugdíjat, valamint a rendszeres szociális segélyt és a rendelkezésre állási támogatást sem.

Amennyiben a bevallási kötelezettség teljesítésével kapcsolatban kérdése merülne fel, illetve nem tudja eldönteni, hogy Önnek szükséges-e bevallást készítenie, akkor a 40/42-42-42-es telefonszámon ügyintézőink készséggel állnak rendelkezésére.

NEMZETI ADÓ- ÉS VÁMHIVATAL
Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek