2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Ismét SZERETETPOSTA nyílt Nagykarácsonyban

A Magyar Posta immár 22. alkalommal nyitotta meg a SZERETETPOSTÁT Nagykarácsonyban. A Szeretetposta ünnepélyes megnyitója minden évben, Advent első vasárnapján történik.

 

/Gyertyagyújtás. Schmidt Pál a Magyar Posta vezérigazgatója és Scheier Zsolt Nagykarácsony polgármestere közösen gyújtják meg az adventi koszorú első gyertyáját./

 

 

A vendéglátó Posta az ilyenkor szokásos színes programokkal várta gyermek és felnőtt ügyfeleit. Ezek között kiemelt szerepet kapott a helyben feladott levelek, képeslapok karácsonyi bélyegzése.

Karácsonyi Posta: A Szolgáltatás (35 Ft.) valamennyi postahelyen igénybe vehető. Ezt követően az ünnepi küldeményeket a Posta Nagykarácsonyba továbbítja, ahol hagyományainak megfelelően minden héten más-más grafikus lenyomattal látja el és így juttatja el a címzettekhez. A 2010. november 28. és december 26. között használatos nagykarácsonyi bélyegzők tervét Kara György grafikusművész készítette.

 

o   november 28 – december 4: Angyali üdvözlet

o   december 5 – december 11: Mária és a kis Jézus

o   december 12 – december 18: Betlehemi csillag

o   december 19 – december 26: Három királyok

 

 

A „Karácsonyi posta” elnevezésű különleges szolgáltatással belföldre küldhető: normál levél, levelezőlap, képes levelezőlap, nyomtatvány és címzett reklámküldemény.

Külföldre feladható: normál levél, levelezőlap és képes levelezőlap.

A Karácsonyi postához más külön- és különleges szolgáltatás nem vehető igénybe.

Újdonság, hogy az adventi vasárnapokon a budapesti Mammut Üzletházban működő Mesepostán is lehet majd ünnepi alkalmi bélyegzéssel leveleket, képeslapokat feladni.

A Szeretetposta megnyitójára a Magyar Posta rászoruló gyerekeket utaztatott. Idén a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon lakóit és kísérőit látta vendégül. Szintén a megnyitó ünnepség része volt, hogy Schmidt Pál a Magyar Posta vezérigazgatója adománylevelet nyújtott át Selymes Eriknek, a Magyar Vöröskereszt főigazgatójának, mellyel jelképesen azt az 500 ezer forintot adta át, mely az idén kibocsátott „Vöröskereszt” elnevezésű feláras bélyeg forgalmazásából folyt be a Magyar Posta erre a célra rendszeresített külön számlájára. Az ünnepség keretén belül nyitották meg a postán, karácsonyig látogatható képeslap kiállítást is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…