2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Ismét Miskolcé a dicsőség: miénk a legszebb adventi villamos

Ismét Miskolcé a dicsőség: miénk a legszebb adventi villamos

Eredményt hirdetett kedd reggel a cseh portál.

 

 

 

 

 

Az MHD86.cz közlekedési magazin ötödik alkalommal hirdette meg a legszebb adventi villamos versengést. Az első helyen újra Miskolc végzett – immár ötödik alkalommal –, Pilsen megvédte a korábbi évek második helyét, a bronz pedig most először Prágát illeti. Az idei szavazáson tizenegy ország huszonhárom villamosa versenyzett az Európa legszebb Adventi villamosa címért.

 

 

 

 

 

 

A miskolci adventi villamos legelőször 2012-ben indult el, akkor még szerényebb díszítéssel a 210-es pályaszámú Tátra típusú szerelvény töltötte be ezt a funkciót. 2013 óta a 202-es számú villamos öltözik ünnepi díszbe: az elmúlt kilenc évben volt már piros és óarany színű is, 2018-ban pedig jégpalotává alakították át. Mai mézeskalács házikó formáját 2019-ben nyerte el, a belső tere azonban évről évre megújul.

2021 adventjén a jubileum alkalmából belül arany díszítést kapott, ebben a ragyogó pompában fogadják az utasokat A szépség és a szörnyeteg mese szereplői: Belle, a Szörnyeteg, Kanna mama, a gyertyatartó és Csészike. A szerelvény január 6-áig még közlekedik.

Fotó:Horváth Csongor /Minap/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek