2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Hurghadai baleset: 11-12 halott, sok sérült

Kairó/Budapest, 2011. november 6., vasárnap (MTI) – A kairói magyar nagykövetség értesülése szerint 11-12 halálos és 15-20 sérült áldozata lehet a magyar turistákat szállító busz hurghadai balesetének – közölte Kveck Péter kairói magyar nagykövet vasárnap este telefonon az MTI-vel.

A diplomata elmondta, hogy a magyar konzul és egy másik diplomata útban van a baleset helyszíne felé.
A magyar külképviselet folyamatosan kapcsolatban áll az egyiptomi hatóságokkal, a rendőrséggel és a mentőkkel, teljes erővel folyik a magyar turisták mentése – tette hozzá a nagykövet.
A diplomata szerint úgy tűnik, hogy egy sérültet légi úton egy kairói katonai kórházba szállítják, a többi sérültet pedig a hurghadai kórházban látják el.
A magyar külképviselet az utazási irodával és az egyiptomi hatóságokkal együttműködve intézi a sérültek és a halálos áldozatok hazaszállítását, folyamatosan kapcsolatban áll az áldozatok hozzátartozóival, zajlanak az azonosítások – tette hozzá a Kveck Péter nagykövet.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…