2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Hőség – Megérkezett a hidegfront, narancsfokú riasztás a Nyugat-Dunántúlon

Hőség – Megérkezett a hidegfront, narancsfokú riasztás a Nyugat-Dunántúlon

Elérte a napok óta tartó kánikulának véget vető hidegfront az ország északnyugati részét, Sopron, Mosonmagyaróvár és Szombathely térségét. A nyugat-dunántúli régióra narancsfokozatú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Fehér Tamás, az OMSZ veszélyjelző munkatársa szombat kora este az MTI-nek elmondta: Sopron, Mosonmagyaróvár és Szombathely térségében már jelentősen visszaesett a hőmérséklet, Sopronban például legutóbb 18 Celsius-fokot mértek. A térségben viharos északnyugati szél fúj, a legerősebb széllökések helyenként elérik a 70 kilométer/órát.

Az erős szél és a várható heves zivatarok miatt a meteorológiai szolgálat narancsfokozatú riasztást adott ki a nyugat-dunántúli régióra.
Fehér Tamás elmondta, a Balatont körülbelül este 7-8 óra körül éri el a front, másodfokú viharjelzést adnak majd ki, ugyanis jelentős szélvihar várható ott is, akár 100 kilométer/óra feletti széllökésekkel.
MTI

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…