2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Horvát-magyar egyeztetés Közép-Európa energiabiztonságáról

Horvát-magyar egyeztetés Közép-Európa energiabiztonságáról

A Közép-Európa energiabiztonságának növeléséhez szükséges beruházások helyzetét tekintette át keddi budapesti találkozóján Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Joško Klisović horvát külügyminiszter-helyettes. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) közleménye szerint a megbeszélésen megállapították: a horvát-magyar energetikai együttműködés jelentősége felértékelődik, tekintettel a kedden kötött azeri-magyar megállapodásra, ami az azeri gáz Közép-Európába juttatására irányul Dél-Európán keresztül. A tervek szerint az azeri gáz Horvátországon keresztül jut Magyarországra.
A két politikus egyetértett abban, hogy ehhez szükség van a magyar és a horvát gázvezetéket összekötő interkonnektorok kétirányúsítására.
Az ehhez szükséges horvát beruházások minél gyorsabb elvégzése közös érdek – állapították meg, egyben mindketten üdvözölték, hogy az Európai Unió is kiemelten fontosnak minősítette ezt a projektet.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…