2024. 08. 26. hétfő

Izsó
1 EUR 394 HUF
1 GBP 465 HUF

Hó és hidegfront

Egy ciklonrendszer nyugati peremén többnyire nedves, egyre hidegebb levegő érkezik a Kárpát-medence fölé.

 

Várható időjárás az ország területére vasárnap estig: Túlnyomóan borult lesz az ég, inkább csak a Kisalföldön szakadozik fel, csökken a felhőzet. Nyugaton néhol, a középső és a keleti országrészben többfelé várható havazás, hózápor. Az északnyugati, északi szelet sokfelé erős, a Dunántúlon helyenként még viharos széllökések kísérik. A hőmérséklet kora délután többnyire 0, -5, késő este -2, -7 fok között valószínű.

Távolabbi kilátások hétfőtől csütörtökig:

Kedden többnyire erősen felhős idő lesz, többfelé várható kisebb havazás, hózápor. A többi napon a változón felhős ég mellett néhány órás napsütésre is lehet számítani.
Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet eleinte -5, -10, majd -8, -13 fok között alakul, de a kevésbé felhős, hóval borított helyeken -15 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0, -5 fok között várható.
Országos figyelmeztető előrejelzés:

A Dunántúl északkeleti, illetve Pest megye nyugati részén délelőtt még előfordulhat 70 km/h körüli széllökés. Nyugaton az elszórt hózáporokból lepel-2 cm, keleten ugyanakkor tartós havazásból általában 3-6 cm, az Északi-középhegységben 8-10 cm friss hó hullhat.   

Erős hidegfronti hatás várható. Fejfájás, szédülés, vérnyomás ingadozás jelentkezhet.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek