2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Hét kis adóval kevesebb

Július 1-jével megszűnt hét kis adó, az öröklési és ajándékozási illeték vér szerinti rokonok, valamint örökbefogadott gyermekek esetében, és nem emelkedik a lakossági földgáz ára sem – ismertette Nagy Anna kormányszóvivő sajtótájékoztatóján a csütörtökön hatályba lépő változásokat. Július 1-jétől körülbelül 250 ezer magyar vállalkozásnak lett könnyebb az élete, ugyanis az eddigi 19 százalékos társasági adó 10 százalékra csökken 500 millió forint adóalapig. Mivel ez az év második felétől lép életbe, az idén 250 millió forint adóalapot lehet figyelembe venni – közölte a kormányszóvivő.
A kormányszóvivő az MTI kérdésére szólt arról is, hogy a két hónapon túli végkielégítések 98 százalékos megadóztatása a közszférára vonatkozik. Az érintettek tételes felsorolása a törvényjavaslatban lesz olvasható, amelyet várhatóan pénteken nyújtanak be az Országgyűlésnek.

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…