2024. 06. 22. szombat

Paulina
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Hasznosulhatnak a hazai kutatás-, fejlesztés és innovációs eredmények az állami intézményrendszerben

Hasznosulhatnak a hazai kutatás-, fejlesztés és innovációs eredmények az állami intézményrendszerben

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) és a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) együttműködési megállapodást írt alá a hazai kutatás-, fejlesztés és innováció eredményeinek az állami intézményrendszerben történő hasznosítása érdekében. Az együttműködés kiemelt célja, hogy az állami tulajdonban lévő vállalatok feladatellátásában a kutatás-fejlesztés mind hangsúlyosabb szerepet kapjon, amihez a Hivatal az innovációt segítő módszertani és technológiai ajánlásokkal járul hozzá.

A Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) képviseletében Spaller Endre elnök, míg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) részéről Márton Péter vezérigazgató 2014. július 2-án együttműködési megállapodást írtak alá, melynek keretében lehetőség nyílik a hazai kutatás-, fejlesztés és innováció eredményeinek állami intézményrendszerben történő hasznosítására.

A NIH, mint a hazai kutatás–, fejlesztés és technológiai innovációért felelős intézménye, valamint az MNV Zrt., mint az állami vagyon elsődleges kezelője az együttműködés keretében kiemelt figyelmet fordítanak a jövőben a Magyarországon megvalósuló kutatás-fejlesztési eredmények széles körű alkalmazhatóságára az állami intézményrendszerben. Stratégiai célként került meghatározásra az együttműködés keretében, hogy a többségi állami tulajdonban lévő társaságok tevékenységük során hasznosítsák a magyar fejlesztéseket, mint például az épületek esetében a megújuló energetikai korszerűsítést. Az együttműködési megállapodás továbbá kiterjed annak megvizsgálására is, hogy az innovatív technológiákat hasznosító állami beszerzési eljárások milyen mértékben vezethetők be a Vagyonkezelő és a tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó állami vállalatok körében.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Nemzeti Választási Bizottság úgy döntött, hogy újraszámolják az érvénytelen szavazólapokat, amiket a vasárnapi önkormányzati választás során adtak l…

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…