2024. 06. 12. szerda

Villő
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF

Hasznosítsák szakmai tudásukat!

A Belügyminisztérium véleménye a rendvédelmi szakszervezetek tüntetéssorozatáról:
Az országos parancsnokok a kiadott utasításnak megfelelően véleményt nyilvánítottak a rendvédelmi életpályamodell kialakításához és javaslatokat tettek új, eddig még nem alkalmazott családi és személyes kedvezmények beépítésére. Ugyancsak összegyűjtötték több ezer rendőr értékes hozzászólását és véleményét, amelynek földolgozása a Belügyminisztérium Személyügyi Főosztályán jelenleg is folyik.
Ezeknek az adatoknak a felhasználásával a Belügyminisztérium vezetésének lehetősége nyílt arra, hogy a Széll Kálmán Bizottságban ne csak a saját, hanem a személyi állomány véleményére is támaszkodva képviselhessék a hivatásos szolgálathoz kötődő érdekeket.
A Belügyminisztérium eltökélt abban, hogy kialakít egy olyan életpályamodellt, amely vonzóvá teszi a hivatásos pályát, valamint érdekeltté teszi a jelenlegi állományt abban, hogy pályájukat ne hagyják el 35-40 évesen, hanem szolgálatukat és szakmai tudásukat egyéni lehetőségeiknek és az általános társadalmi elvárásoknak megfelelően hasznosítsák. A rendvédelmi pálya anyagi, jogi és erkölcsi biztonságot kell, hogy nyújtson.
A rendvédelmi szakszervezetektől – egy kivételével – nem érkezett érdemi javaslat a rendőrök, tűzoltók, börtönőrök életpályamodelljének kialakításához, azonban továbbra is várjuk az érdekvédelmi szervezetek javaslatait.
A szakszervezetek érdemi javaslatokat nem tettek, de egyértelműen kinyilvánították igényüket a kormányzati szándék megismerésére. Miután a kormányzat még konkrét javaslatot nem dolgozott ki – a véleményeket összesíti – így a jövő heti demonstrációs sorozat célja nehezen értelmezhető. Reméljük, hogy a szakszervezetek demonstrációjukat eszköznek tekintik tagjaik érdekeinek képviseletében, és nem célnak, amellyel politikai érdekeket kívánnak teljesíteni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Jönnek a választási eredmények
Ma Magyarország 3177 településén önkormányzati választásokat tartottak. Először fordul elő, hogy ez együtt történik az Európai Parlament (EP) magyar t…

További cikkek

Igent mondott a kockázatra egy borsodi esküvőiruha-szalon tulajdonosa, aki a működés több adózási szabályát is felrúgva szolgálta ki ügyfeleit. Nem le…
„Kétkezes kapaszkodó”
Több mint ezer hamis játékkonzollal pakolták plafonig azt a kamiont, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Gyul…