2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Harmadfokú hőségriadó – Vizet osztanak Miskolc több pontján is

Harmadfokú hőségriadó – Vizet osztanak Miskolc több pontján is

Meghosszabbította és másodfokúról harmadfokúra emelte az érvényben lévő hőségriasztást június 22-től (kedd) június 24-én (csütörtök) éjfélig az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

 

 

 

Ezzel jelenleg a legmagasabb fokú hőségriasztás van érvényben szerte az országban, így Miskolcon is.

A szakemberek azt javasolják, hogy aki teheti, ne tartózkodjon huzamosabb ideig – különösen 11 és 15 óra között – a tűző napon, viseljen könnyű, a test minél nagyobb részét takaró ruházatot, használjon napégés elleni készítményeket és igyon sok folyadékot, lehetőleg vizet, dehidratáló hatásuk miatt kerülve az alkohol és a kávé, illetve a cukros üdítők fogyasztását.

 

A nagy melegben a szakemberek szerint ajánlott hosszabb-rövidebb időre légkondicionált terekben – bevásárlóközpontokban, hipermarketekben – megpihenni, ezek listája elérhető a katasztrófavédelem internetes oldalán.

 

Az előrejelzések szerint a következő napokban akár 40 Celsius-fok közeli hőmérsékleti csúcsértékek is várhatók. A kánikula fokozottan veszélyes az idősekre, a kisgyermekekre, illetve a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőkre.

 

A szakemberek arra is felhívják a figyelmet, hogy a vízpartokon, strandokon is ajánlott a fokozott óvatosság, felhevült testtel nem szabad a vízbe ugrani, az autósokat pedig arra kérik, hogy még rövid időre se hagyjanak a kocsiban gyermeket, házi kedvencet, kutyát, macskát, illetve alkoholos kézfertőtlenítőt, festéket, öngyújtót sem, mert ez utóbbiak a forróság miatt akár meg is gyulladhatnak.

 

Miskolc MJV Polgármesteri Hivatalának kezdeményezésére a nagy hőség miatt a MIVÍZ Kft. munkatársai vizet osztanak majd a járókelőknek június 22-én, kedden, 15:00 órától 17:00 óráig, szerdán és csütörtökön pedig 11:00 órától 17:00 óráig a Villanyrendőrnél, a Centrum Áruháznál és a Búza téren.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Nemzeti Választási Bizottság úgy döntött, hogy újraszámolják az érvénytelen szavazólapokat, amiket a vasárnapi önkormányzati választás során adtak l…
Jönnek a választási eredmények
Ma Magyarország 3177 településén önkormányzati választásokat tartottak. Először fordul elő, hogy ez együtt történik az Európai Parlament (EP) magyar t…

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …