2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Folytatódik a BKV-sztrájk, este újra tárgyalnak
Folytatódik a BKV-sztrájk, este újra tárgyalnak

Folytatódik a BKV-sztrájk, este újra tárgyalnak

Folytatódik a BKV-sztrájk, este újra tárgyalnakFolytatódik a BKV-sztrájk, miután nem született megállapodás a kollektív szerződésről a BKV menedzsmentje és a szakszervezetek között a szombat délutáni tárgyalásokon sem; a BKV új ajánlatot adott, amely a cég szerint előre mutatóbb, mint az eddigiek. Földényi György, a sztrájkbizottság elnöke a délutáni egyeztetés után azt mondta: megkapták az új javaslatot, erről egyeztetnek és este folytatják a tárgyalásokat. A BKV szerint elérhető közelségben van a megállapodás, a tárgyalások 19 órakor folytatódnak.

 

Székelyné Pásztor Erzsébet, a BKV kommunikációs igazgatója pedig azt mondta: az új javaslatuk minden eddiginél kedvezőbb, előnyösebb, de részleteket nem közölt. Annyit elmondott, hogy a javaslat nem tekinthető kollektív szerződésre vonatkozó ajánlatnak, mert erről a másik 12 szakszervezettel is egyeztetni kell. Ez az ajánlat csak a sztrájkolóknak szól, a többi szakszervezettel vasárnap este egyeztetnének, ha a sztrájkoló érdekképviseletek elfogadják az ajánlatot.

A BKV szerint elérhető közelségben van a megegyezés a sztrájkoló 14 szakszervezettel – írta a közlekedési társaság szombat délutáni közleményében. A kollektív szerződést már korábban aláíró érdekképviseletek nem fogadták el a BKV vezetése által – a sztrájkbizottság ajánlatára válaszul – készített új kollektív szerződés-ajánlatot, ezért velük vasárnap este 19 órakor folytatják a tárgyalást az új kollektív szerződésről.

A BKV 14 szakszervezete kedd óta sztrájkol, a fővárosban szombaton is akadozott a közlekedés. Szombaton menetrend szerint közlekednek a metrók és a trolibuszok, jár a 89-es trolibusz is. A csepeli és a gödöllői HÉV menetrend szerint, a ráckevei HÉV a teljes vonalon 60 percenként, a szentendrei HÉV pedig Békásmegyerre 20, Szentendrére 40 percenként közlekedik.

A fővárosban délelőtt 37 buszvonalon és hat villamosvonalon volt közlekedés, de délután már csak 36 buszvonalon és öt villamosvonalon közlekednek a járművek.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek