2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség a húsvéti ünnepek alatt
Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség a húsvéti ünnepek alatt

Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség a húsvéti ünnepek alatt

Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség a húsvéti ünnepek alattMég a kerékpárral közlekedőket is megszondáztatják a húsvéti fokozott közúti ellenőrzések alkalmával – közölte Oberling József, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közlekedési főosztályvezetője. Zéró tolerancia elv alapján minden szabálysértő ellen feljelentést tesznek – mondta. A főosztályvezető emlékezetett: a január elsejével módosított jogszabályok szerint az a kerékpáros, aki 0,8 ezrelék alatti alkoholos befolyásoltság alatt biciklizik, 30 ezer forintos bírságra számíthat, míg e fölött, akár 100 ezerre is büntethetik. Az autósoknál a pénzbírság alsó határa 75 ezer.

A tavaly bevezetett „zéró tolerancia elv” alkalmazásával radikálisan csökkent az ittasan okozott közúti balesetek száma, kevesebben haltak meg a közutakon, de a gyalogos és a kerékpáros közlekedésben „elkeserítő a tapasztalat” – mondta Oberling József.

Közölte: az idei év első két hónapjában az ittasan okozott közúti balesetek száma 66-ra csökkent, míg ez tavaly 133 volt, az ittasság aránya 12.7 százalékról 7,7 százalékra csökkent. A múlt év első két hónapjában 109, idén 112 ember vesztette életét a közutakon.

A zéró tolerancia elv bevezetése óta február végéig 16.851 jogosítványt vettek el a helyszínen, közülük 704 külföldi állampolgár volt – mondta.

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek